Madrid

Twitter incorpora l'àrab, el persa, l'hebreu i l'urdú als seus idiomes

La xarxa social de microblòguing Twitter ha incorporat aquest dijous quatre nous idiomes a la seva llista gràcies a la col·laboració de més de 13.000 voluntaris que han ajudat a les tasques de traducció en un temps rècord.

RedaccióActualitzat
Les tasques de traducció es van iniciar el 25 de gener passat, tot i que Twitter va començar a estudiar aquesta millora després de la gran repercussió que l'anomenada "primavera àrab" va tenir a les xarxes socials. Entre els voluntaris, el blog oficial de la xarxa social ha volgut destacar estudiants universitaris d'Egipte i un periodista de la BBC, entre d'altres.

La xarxa social ha volgut agrair el compromís dels voluntaris per fer accessible la xarxa social a noves comunitats, ja que alguns dels voluntaris provenen de regions on Twitter està oficialment bloquejat. La incorporació d'aquests nous llenguatges ha suposat per a l'equip tècnic de Twitter un "repte tècnic", ja que en aquests idiomes l'escriptura va de dreta a esquerra. Per tant, l'equip s'ha vist obligat a crear una sèrie d'eines perquè els tuits es pugin veure correctament.

La xarxa social ha animat a través del seu blog que els seus usuaris segueixin col·laborant en la traducció a nous idiomes ja disponibles al seu Centre de Traducció, i ha anunciat que actualment busca ajuda per afegir millores al servei d'idiomes com el rus, el xinès i l'espanyol.
Anar al contingut