Twin Peaks torna amb una trama més incomprensible que les anteriors

Els fans reben amb entusiasme la tercera temporada de la mítica sèrie de David Lynch que fa 25 anys va canviar la ficció televisiva
Twin Peaks torna amb una trama més incomprensible que les anteriors

Twin Peaks torna amb una trama més incomprensible que les anteriors

Els fans reben amb entusiasme la tercera temporada de la mítica sèrie de David Lynch que fa 25 anys va canviar la ficció televisiva
Redacció Actualitzat

David Lynch ho ha tornat a fer. L'inclassificable director de cinema nord-americà que durant dècades ha fascinat legions de fans i, alhora, ha fet fugir molts espectadors dels cinemes per les trames incomprensibles de bona part de les seves pel·lícules, com "Mulholland Drive" o "Lost Highway", ha tornat a Twin Peaks.

I ho ha fet amb la tercera temporada d'una sèrie mítica que es considera que va canviar la ficció televisiva per sempre i que va deixar en suspens fa 25 anys. Van ser dues temporades emeses el 1990 i el 1991, i també una pel·lícula emesa el 1992 que explicava els dies anteriors a la mort de la Laura Palmer, que és l'arrencada de la sèrie.

 

 

Les crítiques afirmen que la trama no s'entén

Lynch ha estat molt fidel a si mateix: segons han explicat els crítics que han vist el primer episodi d'aquesta tercera temporada, emesos aquesta matinada de diumenge a dilluns, la trama no s'entén.

Hi ha un altre brutal assassinat que passa, en aquest cas a Dakota del Sud, lluny de Twin Peaks, i la investigació posterior sembla assenyalar clarament un autor. Però la realitat en el món de Lynch no és tan senzilla.

És a dir, que el que passa a la pantalla no té gaire coherència narrativa, i quan comença a semblar que sí que en té, passa alguna cosa que ho desmenteix. Però això no treu que el poder de fascinació del seu visionat es mantingui, almenys per als fans més incondicionals. Algun crític ha arribat a dir que totes i cada una de les escenes són sorprenents i fascinants.

 

 

Sembla una paradoxa, però a pesar de les dificultats per als espectadors de seguir el fil del què passa en la pantalla, Lynch ha produït i rodat la tercera temporada amb un secretisme absolut per evitar que se'n conegués cap detall.

El que se sap del nou Twin Peaks

Aquesta tercera temporada està concebuda com una pel·lícula llarga de 18 hores. A diferència de la segona temporada, Lynch ha escrit tots els guions a mitges amb Mark Frost, el seu guionista col·laborador en aquesta sèrie des del principi, i ha dirigit tots els capítols.

Lynch també repeteix com a actor, amb un paper, el de l'agent de l'FBI Gordon Cole, que sembla que tindrà més importància que en les anteriors temporades. També repeteixen els principals protagonistes, Sobretot Kyle MacLahan, el carismàtic agent Cooper de l'FBI, i Sheryl Lee com a Laura Palmer.

 

 

Però el repartiment s'ampliarà amb molts noms coneguts, com Laura Dern, Naomi Wats, Mónica Bellucci, David Duchovny, Tim Roth i Amanda Seyfried entre altres, i fins a 200 actors i actrius. Va ser l'octubre del 2014 que Lynch va desvelar a Twitter que continuaria la sèrie, amb dos tuits, un amb un missatge críptic sobre "tornarà aquell xiclet que us agrada" i un altre ja força més clar:

 


 

 

Han calgut dos anys i mig per poder veure el resultat en la pantalla. Un any de retard sobre la previsió inicial, degut sobretot a diferències inicials amb la productora Showtime

Lynch no ha tornat a veure la sèrie

Segons Lynch, per veure aquesta tercera temporada de la sèrie no cal haver vist les dues primeres ni tampoc la pel·lícula que les va seguir. Ho ha explicat a la revista Rolling Stone.

I ha revelat també un altre fet insòlit: ell mateix no ha tornat a veure la sèrie abans d'escriure i rodar aquesta temporada, a pesar que han passat 25 anys. Però no ha sabut explicar el perquè.

 

NOTÍCIES RELACIONADES