Barcelona

TV3 localitza un presumpte jihadista al sud de França amb voluntat de viatjar a Síria

TV3 ha localitzat al sud de França un presumpte jihadista amb voluntat de viatjar a Síria que no amaga el desig de viure segons la llei islàmica.

RedaccióActualitzat

TV3 ha localitzat al sud de França un presumpte jihadista que, a través de les xarxes socials, ha expressat la seva voluntat de viatjar a Síria. Assegura que és convers des de fa més de quinze anys i que es va radicalitzar a la presó. Així mateix, tampoc amaga que vol viure segons la llei islàmica i defensa que, si vas en contra de les lleis de Déu, "és normal que siguis castigat". Així com, a Europa, quan algú comet un robatori se'l posa a la presó, segons les lleis d'Al·là se li ha de tallar la mà. "Un gest ràpid, radical", assegura.

El jihadisme consisteix a lluitar per Déu i guanyar-se el paradís, tal com explica aquest presumpte jihadista francès, que també reconeix més l'islam com el seu país que no pas França. De fet, de França és des d'on més conversos han viatjat cap a Síria o l'Iraq per integrar-se en la jihad i entrar en combat. Per a aquest francès convers entrevistat per TV3, els seus germans no són els germans de sang, sinó els musulmans, "els que es sotmeten a Déu".

Diumenge es podrà veure, a TV3, al programa "30 minuts", un reportatge extens sobre aquest auge del jihadisme entre la població francesa, però també entre la població d'origen sud-americà.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut