Especial informatiu
Especial informatiu
Barcelona

TV3 i Catalunya Ràdio es bolquen en la informació sobre l'accident aeri

TV3 i Catalunya Ràdio han repartit els seus presentadors i corresponsals per poder cobrir de primera mà la informació sobre l'accident d'avió

RedaccióActualitzat

Toni Cruanyes presentarà una edició especial del "TN vespre" des de Digne-les-Bains. Agustí Esteve conduirà, per TV3 i el canal 324, un "Especial informatiu: accident aeri" amb experts i connexions informatives. A Barcelonnette, s'hi ha desplaçat "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, per fer-hi demà el programa en directe.

TV3 i Catalunya Ràdio han alterat la seva programació tan bon punt s'ha sabut que un avió de la companyia alemanya Germanwings que feia el trajecte entre Barcelona i Düsseldorf s'havia estavellat als Alps francesos amb 150 persones a bord.  Amb enviats especials desplaçats als punts calents de la informació per garantir el màxim d'immediatesa informativa, els mitjans de la CCMA continuaran fent la seva cobertura demà i la resta del dia d'avui.

TV3 i el canal 324

El programa "Divendres" ha obert el programa, modificant els seus continguts previstos, amb una tertúlia per parlar de l'accident aeri amb Xavi Prats, doctor en Enginyeria Aeronàutica i professor investigador del Departament d'Aeronàutica de la UPC; Bernat-Noël Tiffón, psicòleg i psiquiatre forense; Miquel Àngel Violant, comunicació de crisi, i Pere Sánchez, coordinador territorial de Barcelona del Sistema d'Emergències Mèdiques.

Toni Cruanyes presentarà una edició especial del "TN vespre", que allargarà la durada de les 21.00 a les 22.30, des de Digne-les-Bains. Ramon Pellicer conduirà l'informatiu des dels estudis de Sant Joan Despí.

Un cop acabi l'edició especial del "TN vespre", en el canal 324 es donarà pas a un "Especial informatiu: accident aeri" conduït per Agustí Esteve. Pere Bosch i Sion Biurrum seran els enviats especials amb qui es mantindrà connexió permanent a la recerca de qualsevol novetat informativa. La taula del programa estarà composta per especialistes en enginyeria aeronàutica, controladors aeris i psicòlegs especialitzats en accidents aeris, entre altres persones. Un cop acabi el "Sense ficció", aquest "Especial informatiu" passarà a emetre's simultàniament per TV3.

Demà "Els matins" farà seguiment de l'actualitat al voltant de la catàstrofe aèria de l'avió de la companyia Germanwings que s'ha estavellat als Alps francesos mentre feia el vol 4U 9525 entre Barcelona i Düsseldorf. El programa connectarà amb el lloc de l'accident i amb altres punts d'interès informatiu com Düsseldorf, París i Berlín i entrevistarà la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, desplaçada al lloc del sinistre.

Catalunya Ràdio i Catalunya Informació

Amb Maria Rovira, Josep Plazas, Neus Bonet, Marc Jurado i Josep Forns, desplaçats a Barcelonnette, i Marta Prat i Xavier Cussó, a l'aeroport de Düsseldorf, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació mantindran informats els oients minut a minut sobre les novetats de l'accident aeri.

L'equip de Barcelonnette serà l'encarregat d'actualitzar els butlletins informatius de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. A més, Catalunya Informació farà el seus directes durant tota la nit.

Mònica Terribas es desplaçarà a Barcelonnette, des d'on es realitzarà "Els matins de Catalunya Ràdio". Neus Bonet també des d'aquesta població propera al lloc de l'accident editarà "Catalunya vespre" d'avui, en antena conjunta amb Catalunya Informació, i s'allargarà fins a les 23.00, i el "Catalunya migdia" de demà.

Els corresponsals

En tots els espais de TV3 i Catalunya Ràdio es mantindran connexions amb els corresponsals de la CCMA (Josep Capella i  Albert Calatrava, des de Madrid ¿on s'ha establert el gabinet de crisi¿; Oriol Serra, des de Berlín; Joan Carles Peris, des de París, i Eduard Rubió, des de Roma), per recollir les darreres informacions. El corresponsal de Brussel·les, Francesc Serra, s'ha desplaçat a l'aeroport de Düsseldorf.

Anar al contingut