Entrada a la fàbrica de seda, amb la figura de la dinastia Kim (Reuters)
Entrada a la fàbrica de seda, amb la figura de la dinastia Kim (Reuters)
Pyonyang

TV3 i Catalunya Ràdio entren a Corea del Nord, on el règim vol mostrar la millor cara

El corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio forma part d'un grup de periodistes que poden visitar el país

RedaccióActualitzat

Corea del Nord es prepara per a la cerimònia de commemoració, diumenge, del setantè aniversari de la creació del país. Unes celebracions que vol mostrar al món sencer, juntament amb els seus "valors".

El país vol ensenyar a fora els seus avenços, com ha pogut comprovar el corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Àsia, Francesc Canals, que ha pogut entrar a Corea del Nord. Forma part d'un grup de periodistes que poden visitar, sota l'atenta mirada del règim, diverses instal·lacions al país.

El règim nord-coreà exhibeix orgullós una escola de magisteri acabada de construir el 2016, als afores de Pyongyang, o la fàbrica de filatures de seda Kim Jong-suk, també a la capital.

En tots dos llocs, la presència del líder suprem és inevitable. La figura de Kim Jong-un ho impregna tot. A l'escola s'exposa la cadira on es va asseure el dia de la visita, i tot gira al voltant del seu lideratge.

 

A la fàbrica de seda, l'escena la presideixen Kim Il-sung, fundador de la dinastia comunista, envoltat de dones, i el seu fill, Kim Jong-il, pare de l'actual líder suprem.

La majoria de la mà d'obra són dones, però el director és un home.

 

L'aniversari de Corea del Nord és aquest diumenge. Per commemorar l'efemèride, el règim de Kim Jong-un dedica la jornada a fer actes d'exaltació nacional. El més important: una desfilada militar amb què Pyongyang per demostrar el seu potencial armamentístic en un moment en què el procés de desnuclearització està estancat.

Però ja fa hores que es fan celebracions. Dissabte hi va haver una de les primeres, amb un concert amb un cor i dues orquestres per exaltar "la grandiositat de la pàtria":

 

Finalment, la desfilada ha tingut més flors que míssils. L'objectiu: no enterbolir el feble diàleg internacional.

ARXIVAT A:
Corea del Nord
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut