Imatge de recurs de TV3 i Catalunya Ràdio
Imatge de recurs de TV3 i Catalunya Ràdio
Madrid

TV3 i Catalunya Ràdio, els únics mitjans públics que "són una vergonya", per La Moncloa

El govern espanyol considera que els mitjans públics catalans divideixen la societat

RedaccióActualitzat

Després que el secretari d'estat per a les Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro, una de les persones encarregades de fer efectiva l'aplicació de l'article 155 a Catalunya, carregués contra TV3 i Catalunya Ràdio assegurant  que "això de TV3 i Catalunya Ràdio és una vergonya", el Partit Demòcrata va enviar cinc preguntes parlamentàries, de la mà de Jordi Xuclà i Antoni Postius, i ara ja n'han rebut la resposta.

La mesa es referma que els mitjans públics han de ser "per a tots i cadascun dels ciutadans" i que "aquests missatges han d'unir i no dividir la població" com diuen que fan TV3 i Catalunya Ràdio.

1. Quins criteris objectius va utilitzar el secretari d'estat per afirmar que TV3 i Catalunya Ràdio són una vergonya?

En relació amb la pregunta de referència, el govern [espanyol] informa que tant la televisió com la ràdio són mitjans públics que han de ser canals d'informació per a tots i cadascun dels ciutadans que són els receptors dels seus missatges. Aquests missatges han d'unir i no dividir a la població, com és el cas d'aquests mitjans de comunicació.

En qualsevol cas, consideren que el secretari d'estat va fer aquestes declaracions a títol personal.

2. Té la intenció el secretari d'estat de demanar disculpes o rectificar aquestes declaracions?

Les declaracions a què fa referència la pregunta de referència van ser fetes a títol personal.

El govern espanyol tampoc no entra a valorar les declaracions de Bermúdez de Castro.

3. Com valora el Ministeri de Presidència les declaracions del secretari d'estat?

En relació amb la pregunta de referència, s'informa que el govern no en fa cap valoració.

El govern espanyol tampoc no preveu prendre cap tipus de mesura.

4. Té previst el ministre fer algun tipus d'acció o prendre mesures en relació amb aquestes declaracions?

En relació amb la pregunta de referència, el govern informa que no té previst fer cap tipus d'acció respecte a això.

Finalment, l'executiu respon que no hi ha altres mitjans de comunicació que també siguin una vergonya per al secretari d'estat per a les Administracions Territorials.

5. Considera el secretari d'estat que hi ha altres mitjans de comunicació que també serien una vergonya? Quins són i per quins motius?

En relació amb la pregunta de referència, el govern informa que no.

 

Bermúdez de Castro considera que la informació que donen els mitjans públics catalans ha contribuït a fracturar la societat catalana. En una entrevista a Ràdio Osca, Bermúdez de Castro va afirmar que "allà, això de TV3 i Catalunya Ràdio és una vergonya". Assegurava, que per culpa de la informació que ofereixen la televisió i la ràdio públiques, "molts creuen que l'única sortida és que hi hagi un país independent". I afirmava que "tothom sap que això és inviable".

"Hi ha una part de la societat catalana, en gran part per culpa de la informació que reben de mitjans públics pagats per tots, perquè allà això de TV3 i Catalunya Ràdio és una vergonya, que creu que l'única sortida és que hi hagi un país independent, i tothom sap que això és inviable."

Bermúdez de Castro hi afegia que "és molt complicat dialogar" quan "aquella gent vol portar els espanyols a una situació crítica i d'absoluta fricció".

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Mitjans de comunicacióTv3Catalunya Ràdio
Anar al contingut