TV3 i Catalunya Ràdio, amb el Festival de Sitges

El cinema fantàstic té una nova cita a Sitges del 5 al 15 d'octubre. Enguany, el Festival celebra 50 edicions, mig segle de vida apostant pel millor cinema de gènere. Una edició que tindrà la figura de Dràcula com a leitmotiv i aixecarà el teló amb "La forma del agua", l'esperat últim film escrit i dirigit pel cineasta mexicà Guillermo del Toro, que exerceix de padrí del cinquantenari. El Festival reunirà noms com Susan Sarandon, Millie Bobby Brown, Frank Langella, Jaume Balagueró, Franka Potente, Manuela Vellés o Takashi Miike, entre d'altres.

TV3 , televisió oficial del festival i Catalunya Ràdio, col·laboradora, seguiran el dia a dia de tot el que passi, amb cròniques i connexions en directe de la inauguració i la cloenda en els informatius. Dues de les estrenes destacades d'aquesta edició són dues produccions amb la participació de TV3: "La pell freda", l'adaptació de Xavier Gens de la novel·la fantàstica d'èxit d'Albert Sánchez Piñol, i "Musa", de Jaume Balagueró.

Actualitzat

Sitges 2017 aposta per les produccions catalanes de gènere més recents, que ocuparan un lloc destacat a la programació. Dues de les estrenes destacades són dues produccions amb la participació de TV3. "Musa", l'esperat retorn de Jaume Balagueró, que no podia faltar en el 50è aniversari del certamen català, amb un film basat en la novel·la "La dama número 13", de J. C. Somoza. En aquesta ocasió, el director lleidatà aposta pel terror sobrenatural i un repartiment de luxe format per Christopher Lloyd, Franka Potente i Leonor Watling. L'altre títol molt esperat és "La pell freda", l'adaptació de Xavier Gens de la novel·la fantàstica d'èxit d'Albert Sánchez Piñol. Escenaris inquietants i criatures estranyes, amb una irreconeixible Aura Garrido en el repartiment, al costat de Ray Stevenson i David Oakes.

TV3 ha adquirit els drets d'antena de totes dues produccions i les emetrà més endavant.

"La pell freda"

En una illa perduda enmig de l'oceà, dos homes es defensen, nit rere nit, protegits en un far, del setge d'unes estranyes criatures marines. Sotmesos a l'extrema tensió, sense entendre les raons de l'atac, s'hauran de replantejar com es poden enfrontar al desconegut. La captivitat i la contínua lluita porten a un viatge al centre de les seves entranyes, on es barreja lucidesa i alienació, rebuig i desig, crueltat i amor cap al desconegut.

"Musa"

Fa uns quants dies que Samuel té el mateix malson, en què assassinen una dona salvatgement. Al cap de pocs dies troben el seu cos sense vida. Samuel coneix Rachel, que ha estat tenint els mateixos malsons. Junts s'endinsen en un món terrorífic, governat per les muses que van inspirar els grans poetes de la història.

TV3

Els Serveis Informatius de TV3 seguirà el dia a dia de tot el que passi, amb prèvies, connexions en directe de la inauguració i la cloenda en els informatius i cròniques diàries, a càrrec d'Ismael Martín.

Demà, dijous, el "Telenotícies vespre" connectarà, en directe, amb la gala d'inauguració del Festival. Dissabte 15, l'últim dia del Festival,  també es donarà a conèixer, en directe, el palmarès en connexió amb els informatius.

33

Durant dues setmanes torna l'espai temàtic "33 i ..." i es converteix en "33 i festival de Sitges" dedicat al cinema fantàstic amb la projecció de les millors pel·lícules catalanes, amb participació de TV3, que han passat pel certamen amb títols com "Segon origen", "Eskalofrio", "El mirall", "El cadàver d'Anna Fritz", "Ecos" o "El cos".

Durant els diumenges, 8 i 15 d'octubre, "Curtcircuit 33" oferirà dos programes especials amb un recull de curtmetratges del gènere. Una oportunitat per gaudir del millor cinema fantàstic internacional del moment. El dia 8 serà el torn dels curts "A go to sleep", dirigida i escrita per Xavier Barberà, un director català establert a Los Angeles, i "Isand The Master", un clàssic de l'animació d'Estònia. El dia 15 s'emetran "L'ours noir", una producció de França i Bèlgica en què cinc joves s'enfronten a un os, i "Disco Inferno", un curt  de producció catalana premiat en múltiples festivals, des de Sitges fins al Fantàstic Fest de Texas o el Post Mortem mexicà.

El dia 12 d'octubre, a les 21.20, s'emetrà el documental "Fans fantàstics", una producció del Festival sobre els seus 50 anys.

"Fans fantàstics" recull el testimoni d'una dotzena de persones que han estat, i són, grans seguidors del Festival de Cinema de Sitges. Alguns, com la Jaqueline, gairebé des dels inicis. D'altres, com l'Helena, que hi assisteix des de ben petita amb la seva mare i tot apunta que en serà una gran seguidora.

El documental dona veu a aquest públic apassionat i cinèfil per fer un viatge en el temps, un mapa humà de dimensions fantàstiques, i ho acompanya amb imatges històriques que ens transporten als inicis del Festival.

Catalunya Ràdio

Divendres 6 d'octubre, de 10.00 a 11.00, "El matí de Catalunya Ràdio" farà un programa especial des del hall de l'Hotel Melià de Sitges, que començarà amb una salutació d'Àngel Sala, director del Festival. A continuació, Mònica Terribas entrevistarà el director i productor mexicà Guillermo del Toro, padrí de la 50a edició de la mostra de cinema fantàstic i director de la pel·lícula inaugural "La forma del agua". A dos quarts d'onze, l'entrevistat serà Àngel Sala, amb la col·laboració d'Àlex Gorina, Alfons Gorina i Gemma Ruiz, col·laboradors habituals del programa, en la secció "Contrapicat".

"La finestra indiscreta", l'espai de cinema de Catalunya Ràdio, realitzat per Àlex Gorina des de fa trenta anys, es vesteix de llarg en el 50è aniversari i fa també un programa especial des de l'Hotel Melià de Sitges. Gorina entrevistarà l'actriu Susan Sarandon, que rep el premi honorífic del Festival, i parlarà amb Guillermo del Toro, Àngel Sala i Miquel Forn, alcalde de Sitges, que faran un repàs dels cinquanta anys de certamen. Tancarà el programa especial "La tertúlia indiscreta", amb Fausto Fernández, Alfons Gorina i el mateix Àlex Gorina.

A part, des dels Serveis Informatius se seguirà el dia a dia de la 50 edició d'aquest històric Festival.

Activitats paral·leles, TV3 amb la indústria

Dins les activitats paral·leles que genera el Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya a Sitges s'ha programat  el "Sitges Film Hub". TV3 participa en diverses jornades.

El 6 d'octubre, en el marc del "Sitges Pitchbox", es presenten set projectes de llargmetratge de ficció fantàstica en una defensa del pitch. A l'acte, hi són convidats productors i acreditats professionals presents al certamen. Un jurat d'experts valora les propostes i atorga tres categories de premis diferents. En l'equip del jurat hi ha Oriol Sala-Patau, responsable de Ficció i Cinema de TVC.

Paral·lelament, i després de la gran acollida que va tenir l'any passat, Sitges 2017 torna a convocar la Blood Red Carpet, la iniciativa per promoure el talent jove (tres actors, tres actrius i tres directors amb projecció internacional) davant dels professionals de la indústria, directors de càsting, agents i mitjans de comunicació d'arreu del món presents a Sitges. Aquest programa està organitzat amb la col·laboració de l'Acadèmia del Cinema Català i l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya, i també té el suport de TV3 i directors de càsting de la International Casting Directors Network.  Laia Espot, del Departament de Càsting de TV3, forma part d'aquest jurat. Entre els actors seleccionats hi ha cares conegudes dels espectadors de TV3 com Marcos de Franz ("Merlí") o Bruna Cusí ("Incerta  glòria", "Estiu 1993", "Cites").

tv3.cat

catradio.cat

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut