Sant Joan Despí

TV3 estrena temporada amb propostes arriscades i amb segell de qualitat i rigorositat

TV3 arrenca la seva programació de tardor amb el programa "La nit 10", un espai que es podrà veure aquest dijous a la nit i que servirà per presentar totes les novetats de la temporada. "Divendres", "Banda ampla", "A la presó" i "El gran dictat" són només alguns dels nous programes que es podran seguir cada setmana a Televisió de Catalunya. La directora de TV3, Mònica Terribas, ha dit que aquesta temporada es continuarà apostant per la informació i els programes d'actualitat a partir de propostes més arriscades.

Actualitzat
"Divendres", el programa de les tardes de TV3 conduït per Xavier Coral i Espartac Peran; el debat setmanal "Banda ampla", amb Lídia Heredia i Toni Martínez, i l'espai informatiu "Àgora", presentat per Xavier Bosch, destaquen en les novetats de la nova graella de Televisió de Catalunya, però no en són les úniques.

També destaca la sèrie documental de set capítols "A la presó", dirigida per Francesc Escribano i Helena Rodríguez, una sèrie per acostar als espectadors històries humanes que transcorren entre les reixes de les presons catalanes.

Aquesta temporada, TV3 ens farà asseure al pupitre per fer "El gran dictat", un concurs presentat per Òscar Dalmau en què el protagonista serà el català que es parla al carrer.

Entre les novetats també cal remarcar "Les veus del Pamano", de Jaume Cabré, una de les millors novel·les de la literatura catalana actual. TV3 n'emetrà l'adaptació, que s'endinsa en un petit poble del Pirineu, en plena postguerra.

A banda dels nous programes, també cal tenir en compte els que continuen. Aquesta tardor TV3 continuarà recorrent els boscos de Catalunya amb "Caçadors de bolets", sortirà a l'estranger amb "Afers Exteriors" de Miquel Calçada i es continuarà llevant a primera hora amb "Els matins" de Josep Cuní. No hi faltarà una gran oferta esportiva, amb els partits de Champions dels dimecres, els programes informatius i valors segurs de l'humor com "Polònia" i "Crackòvia".

Qualitat i rigorositat

La directora de TVC, Mònica Terribas, ha parlat de la voluntat de continuar apostant una temporada més per la qualitat i la rigorositat. Terribas, però, també ha afegit que "nosaltres ens dediquem a fabricar emocions i riscos perquè és la nostra obligació com a servei públic. I volem oferir a la societat un punt de vista crític que fins i tot molesti alguna vegada. Tenim més espais per a la reflexió i els presentem en el "prime time" de TV3".

Pel que fa al 33, la directora de TVC ha explicat que "és un canal dedicat a pensar, conèixer, descobrir diferents propostes". I tot amb un eix vertebrador, "Ànima". I pel que fa al K3, n'ha destacat, a part de les novetats, una cita a l'octubre, "la posada en marxa del nou canal Super3".

D'altra banda, el cap de programes de TVC, Jordi Serra, ha destacat d'aquesta temporada el gran volum de programes de producció pròpia. "TV3 té vuit programes de producció pròpia diaris", ha dit, i ha afegit que "mai havíem tingut una graella tan farcida de producció pròpia, fet que demostra com abordem aquesta nova etapa amb el futur de la TDT".
Anar al contingut