Sant Joan Despí

TV3 estrena "L'endemà", nova sèrie documental sobre com superar un canvi vital

El 29 de març s'emetrà el primer dels dotze capítols de "L'endemà", la nova aposta del Departament de Nous Formats, una sèrie dirigida per Fúlvia Nicolàs i Joan Pavia. Dotze testimonis narraran en primera persona la seva experiència i com van afrontar canvis el dia després de patir un canvi important a la seva vida. El programa també comptarà amb la participació setmanal de Tatiana Sisquella, directora i presentadora del programa "El suplement" de Catalunya Ràdio.

Actualitzat
A partir del 29 de març, els dotze protagonistes de la nova sèrie documental explicaran com es van sentir i de quina manera van superar un canvi vital sobtat. Cada capítol tractarà un cas particular i tindrà una durada de 45 minuts. Els espectadors de TV3 podran veure, i viure, històries de superació, com per exemple com es viu després d'una adopció, un accident de trànsit o el primer dia d'atur l'endemà del tancament de la fàbrica on algú ha anat cada dia els darrers vint-i-cinc anys. Hi ha històries negatives, com per exemple uns pares que han d'afrontar la notícia que el seu fill té una greu discapacitat, però també algunes històries com per exemple la vida d'una adolescent després de ser mare.

Durant la presentació del programa, la directora de TV3, Mònica Terribas, ha destacat que és un projecte arriscat perquè a vegades mostra situacions dramàtiques, i l'ha definit com un programa "bo i positiu per a la societat, per fer-se càrrec d'un nou escenari de futur", referint-se a les "transformacions importants que estan passant a la societat, en què les coses a què estàvem acostumats canvien i no és fàcil adaptar-s'hi". També ha recordat que un dels capítols, "Asseguts", capítol que abordava les lesions modul·lars, ja s'havia estrenat per "La Marató" de TV3.

El protagonistes de les històries han volgut participar en aquest programa perquè consideren que poden ajudar, ja que alguns reconeixen que els hauria agradat veure un programa com aquest quan els va passar a ells.

Els temes escollits són "problemes personals de dimensió universal" i el més important és el tractament que s'ha volgut donar al dolor aliè, amb "dignitat, professionalitat i empatia". I malgrat el dramatisme d'algunes situacions, Fúlvia Nicolàs ha dit que "el 99% de les persones diuen que són feliços en algun moment de la seva vida. I això demostra que sempre hi ha una finestra oberta".

La recerca de testimonis va implicar un gran equip d'investigació, però fins i tot hi ha hagut temes que no han pogut trobar testimonis, com per exemple el que passa l'endemà de guanyar la loteria.

Els espectadors podran participar directament després del programa, a través de les xarxes socials, i mostrar les seves opinions i els seus testimonis.





VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut