Sant Joan Despí

TV3 celebra el trentè aniversari de l'inici de les seves emissions

Durant aquest temps, la cadena ha consolidat el seu liderat en les audiències i tant els seus serveis informatius com els programes, les sèries i els esports s'han convertit en un element clau de la cultura catalana.

RedaccióActualitzat
Va ser fa 30 anys, el 10 de setembre de 1983, que TV3 va fer la seva primera emissió. La cadena va començar les emissions experimentals en un estudi situat al carrer Numància, i l'actor Joan Pera va ser el primer presentador de la casa. Posteriorment, el 16 de gener del 84, va començar l'emissió regular. Un any després, TV3 va expandir la seva cobertura a la resta de Països Catalans, i, al cap d'un any, el 1986, va inaugurar seu a Sant Joan Despí.



La cadena ha apostat des dels seus inicis per uns potents serveis informatius, pels esports i l'entreteniment, creant nous programes i nous formats que després ha exportat. A més, el 1992 es va encarregar de les emissions dels Jocs Olímpics de Barcelona a través del Canal Olímpic. Aquell mateix any, al desembre, va celebrar la primera edició de La Marató.

En aquests trenta anys, TV3 s'ha convertit en un referent amb sèries internacionals emblemàtiques, com ara Dallas, però també amb sèries de producció pròpia amb exemples com ara La Granja, el primer culebron de TV3, Estació d'Enllaç, Plats Bruts, Porca Misèria, La Riera o Polseres Vermelles, per citar-ne només alguns. Així, ha creat una autèntica indústria audiovisual catalana i també un "star system" català.

A nivell d'audiència, TV3 és la cadena més vista a Catalunya des de finals del 2009. L'agost passat va tancar liderant les audiències a Catalunya per catorzè més consecutiu i també ha situat un total de 24 programes entre els 40 més vistos i ha copat els 12 primers llocs d'aquest rànquing.

Pel que fa a la resta de canals de televisió, el Super3/33 té un 1,9% de quota de pantalla, el seu rècord des de la fusió de canals, el 3/24, que compleix 10 anys, es manté amb un 1,2% i Esport3 ha assolit l'1,3%.  

Amb motiu d'aquests 30 anys, TV3 va iniciar la temporada passada el programa "La meva", presentat per Roger de Gràcia, que fa un repàs dels programes més coneguts de la cadena i mostra com es fan i què hi ha al darrere.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut