Els consellers cessats sortint de la presó d'Estremera (Reuters)
Els consellers cessats sortint de la presó d'Estremera (Reuters)
Madrid

Turull, Romeva, Mundó i Rull surten de la presó d'Estremera sense Junqueras i Forn

Els consellers cessats deixen la presó on han passat 32 nits després de pagar la fiança de 100.000 euros

RedaccióActualitzat

Josep Rull, Jordi Turull, Raül Romeva i Carles Mundó han sortit poc després de dos quarts de 7 de la tarda de la presó d'Estremera, on estaven ingressats de forma preventiva des del 2 de novembre, acusats de rebel·lió, sedició i malversació de fons. N'han sortit a peu, acompanyats dels seus familiars, després de pagar la fiança de 100.000 euros que els han imposat i amb alguns minuts de retard respecte a l'hora prevista, per problemes burocràtics.

No hi ha hagut declaracions a la sortida, on els han rebut una cinquantena de persones, entre els quals alguns companys de candidatura. Tots quatre han tornat en cotxe cap a Barcelona.

 

Poc després de quedar en llibertat, Raül Romeva ha donat les gràcies en un tuit a tothom que els ha fet costat i ha recordat els que continuaran a la presó:

Turull també ha fet un tuit en sortir de la presó:

 

Mundó ha compartit les seves últimes paraules amb Junqueras, amb el qual compartia cel·la: 

 

I Rull ha afirmat que mantenen intactes les conviccions: 

 

Abans que ells, ja han sortit d'Alcalá-Meco les conselleres cessades pel 155 Meritxell Borràs i Dolors Bassa. A tots els ha deixat en llibertat aquest dilluns el jutge del Suprem Pablo Llarena, hores abans de l'inici de la campanya per a les eleccions del 21D.

Llarena, en canvi, ha deixat empresonats Oriol Junqueras i Joaquim Forn, que fins ara compartien presó amb els excarcerats, i també Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que són a Soto del Real des del 16 d'octubre.

A les portes de la presó els han rebut diputats del Parlament i del Congrés, senadors i una delegació de les joventuts d'Esquerra, que ha ensenyat pancartes a favor de la República i amb el lema "Llibertat presos polítics". Alguns hi han anat després de rebre Bassa i Borràs a Alcalá-Meco.

 

 

Una de les persones que ha anat l centre penitenciari és la coordinadora del PDeCAT, Marta Pascal, que ha afirmat que aquest 4 de desembre és un dia "agredolç, perquè no tots dormiran a casa":

"És una situació arbitrària i injusta. (...) No és una campanya normal, hi ha candidats que no la podran fer amb la normalitat que pertocaria. Es faran els recursos que toqui, s'intentarà de totes totes. Som al segle XXI, Espanya és un estat de la UE i aquí hi ha presoners polítics, i això és absolutament inacceptable".  

Segons Pascal, les conselleres cessades excarcerades estan tranquil·les i cansades, contentes de poder sortir de la presó, però amb tristesa pels que s'hi han de quedar.

Pascal ha celebrat en un tuit haver pogut abraçar novament els fins ara empresonats.

 

S'ha expressat en aquest mateix sentit el republicà Oriol Amorós, un dels que ha rebut els excarcerats.

 

 

Notícia relacionada: Prohibeixen a TV3 i Catalunya Ràdio dir "consellers empresonats" o "president Puigdemont"

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Govern empresonatEleccions 21D
Anar al contingut