El conseller destituït i candidat de JxCat, Jordi Turull, parlant amb els pares de Puigdemont a la pastisseria familiar d'Amer aquest 6 de dese…
El conseller destituït i candidat de JxCat, Jordi Turull, parlant amb els pares de Puigdemont a la pastisseria familiar d'Amer aquest 6 de desembre del 2017 (Horitzontal)

Turull dona "escalf" a la família de Puigdemont perquè aquesta campanya també "està carregada d'humanitat"

ACN Amer.-El conseller de Presidència destituït en aplicació del 155, Jordi Turull, ha visitat aquest dimarts la pastisseria familiar del president Puigdemont a Amer (Selva), on ha donat "escalf i suport" als seus pares i germans. "Me'ls conec i aprecio des de fa molt temps i, per tant, el d'avui és un acte més personal per traslladar-los la meva estima i el suport de molta gent", ha assegurat. Turull ha afirmat que aquesta campanya del 21-D també ha d'estar "carregada d'humanitat", perquè les famílies dels exconsellers i els Jordis "pateixen" i en cap cas viuen "una situació normal". I fent un símil amb el món pastisser s'ha referit als empresonaments dient: "Només els que han tastat la nata poden parlar-ne, i nosaltres l'hem tastada". Per últim, Turull ha demanat als ciutadans que no deixin d'escriure cartes a Junqueras, Forn i els Jordis.

Jordi Turull ha arribat a Amer poc després del migdia. Allà l'han rebut l'alcaldessa i la cap de llista per Girona Gemma Geis, i només d'entrar a la plaça els veïns l'han aplaudit amb crits de "Llibertat!". Després d'agrair-los el suport, Turull ha anat fins a la pastisseria familiar dels Puigdemont, on ha parlat amb els pares i germans del president. A la sortida, el conseller destituït ha explicat que el d'avui era un acte "personal". "Fa molts anys que conec la família, perquè de petit havia estudiat amb un germà del president", ha dit. Turull ha explicat que ahir va poder parlar amb Carles Puigdemont i que, des de Brussel·les, el president li va fer saber que havia rebut molts 'Capricis' (el dolç típic d'Amer que ha popularitzat la pastisseria)."Jo li vaig respondre que no podia anar allà a tastar-los, perquè m'han retingut el passaport, però sí que em feia moltíssima il·lusió acostar-me a Amer per donar escalf i suport a la seva família i abraçar-los", ha explicat el conseller destituït. "Perquè aquesta campanya electoral també està carregada d'humanitat", ha precisat."Hem tastat la nata"Turull, que ha sortit de la pastisseria acompanyat dels pares del president, ha dit que els ha traslladat "l'estima de molta gent" i s'ha posat a la seva disposició "per allò que necessitin". El candidat de JxCat ha recordat que les famílies del Govern cessat i els Jordis "pateixen", perquè aquesta "no és una situació normal". De fet, ell mateix ha volgut recordar els dies que ha passat empresonat fent un símil amb el món pastisser. "Només els que han tastat la nata poden parlar de la nata, i nosaltres l'hem tastada", ha dit. Jordi Turull també ha tingut un record per a Junqueras, Forn i els Jordis i ha demanat a la gent que no deixi d'escriure'ls cartes. I en la mesura que puguin, que a dins del sobre també hi posin un segell. "Una carta a la presó t'allunya de l'aïllament i de la monotonia per uns instants, i t'arregla una tarda; i això, allà dins, és molt", ha afirmat. Per últim, recordant les paraules de Puigdemont, Turull ha dit que han sortit de la presó "amb més dignitat". "I amb més convenciment de defensar les nostres idees", ha conclòs.

Anar al contingut