Kíev

Turtxínov no s'oposaria a fer un referèndum sobre l'estructura de l'estat ucraïnès

El president ucraïnès diu que, un cop acabat l'últimàtum als prorussos, l'exèrcit comença l'operació per estabilitzar la zona

RedaccióActualitzat

El president interí d'Ucraïna, Oleksandr Turtxínov, ha dit aquest dilluns que no s'oposaria a convocar un referèndum sobre l'estructura de l'Estat, que podria coincidir amb les eleccions presidencials previstes per al 25 de maig. Turtxínov ha assegurat textualment "No estem en contra que es faci el referèndum", en al·lusió a una de les principals demandes dels prorussos de les regions orientals d'Ucraïna, sublevats des de fa més d'una setmana.

El president ucraïnès ha fet aquesta reflexió el dia que ha vençut l'ultimàtum donat als separatistes prorussos perquè deposin les armes i desocupin els edificis públics on són, en diverses ciutats de l'est d'Ucraïna. De moment, alguns separatistes han protagonitzat dos nous assalts d'edificis oficials a Horlivka i Gorlovka ambdues ciutats a l'est del país. En la primera han irromput en una comissaria de la policia, en la segona, a la regió de Donetsk, a la seu del Ministeri de l'Interior. Turtxínov ha anunciat que l'exèrcit actuarà per estabilitzar la zona de l'est del país.

 

Mentrestant, Rússia ha anunciat que ha fet una prova amb un míssil intercontinental. El llançament s'ha fet aquest matí, segons ha explicat el Ministeri de Defensa, per comprovar la fiabilitat d'una partida de coets d'una categoria semblant.

Els ministres d'Afers Estrangers de la Unió Europea es reuneixen a partir d'aquest migdia a Luxemburg, on estudiaran noves sancions contra Rússia per frenar la crisi a l'est d'Ucraïna.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut