Istanbul

Turquia s'uneix als bombardejos contra Estat Islàmic

Els nou militants d'EI han perdut la vida en un atac aeri turc contra una zona entre les localitats sirianes de Yarablus i Al Rai, al nord de la província septentrional d'Alep

RedaccióActualitzat

Almenys nou membres del grup jihadista Estat Islàmic han mort en les últimes 24 hores pels bombardejos de l'aviació turca contra objectius al nord de Síria, segons ha informat l'Observatori Sirià de Drets Humans.

Els nou militants d'EI han perdut la vida en un atac aeri turc contra una zona entre les localitats sirianes de Yarablus i Al Rai, al nord de la província septentrional d'Alep.

Un vehicle blindat i una metralladora dels jihadistes han estat destruïts en aquest atac.

A aquests morts se sumen dos combatents d'EI que van morir aquest dijous a la nit al nord d'Alep per l'impacte d'un coet disparat des de Turquia, segons les mateixes fonts.

D'altra banda, l'Observatori ha afegit que diverses persones han resultat ferides aquest divendres per trets de guàrdies fronterers turcs, quan intentaven creuar a Turquia des dels voltants d'Afrin, també a Alep, un dels principals enclavaments kurds de Síria.

La mateixa font ha subratllar que, durant el sermó de la pregària musulmana del divendres, diversos imants d'EI han criticat en mesquites del nord-est d'aquesta província siriana que "Turquia no defensa l'islam i presumeix d'això".

Els predicadors han dit que "tothom pensa que Turquia dóna suport a EI, però amb les últimes incursions es pot veure que no, han afegit.

La intervenció turca, la primera d'aquest tipus contra EI, es va iniciar poc després de la passada mitjanit, després d'un tiroteig en un lloc fronterer, Elbeyli, al sud de Turquia, entre radicals i les forces d'aquest país, que va acabar amb la mort d'un suboficial turc i ferides a dos sergents.

Com ha estat l'acció militar turca

L'endemà de l'enfrontament més greu que hi ha hagut entre soldats turcs i milicians islamistes, Turquia ha embestit amb una doble acció. Caces turcs han bombardejat posicions d'Estat Islàmic a Síria, mentre agents de les forces especials han fet una operació antiterrorista a gran escala a Istanbul i altres ciutats contra membres i simpatitzants d'EI i contra grups independentistes kurds.

La policia turca ha detingut més de 250 persones en una operació de gran abast a les principals ciutats del país.

Aquesta operació antiterrorista a gran escala té com a objectiu la recerca de presumptes membres del grup jihadista Estat Islàmic, però també de militants i simpatitzants del PKK, el Partit dels Treballadors del Kurdistan, i de grups marxistes.

A Istanbul, s'han fet més de 140 escorcolls a domicilis i s'ha detingut prop d'un centenar de persones. A la capital, Ankara, s'ha detingut 9 persones després de registrar 12 domicilis de suposats militants del partit kurd PKK. En un d'aquests escorcolls, i durant un enfrontament amb la policia, ha mort una militant d'un grup d'extrema esquerra.

L'operació policial arriba l'endemà que el comitè executiu del PKK va fer públic un comunicat en què responsabilitza el partit al govern, l'islamista AKP, de la massacre de 32 persones dimarts passat a Suruç. Pel Partit dels Treballadors del Kurdistan, el govern turc ha donat suport a Estat Islàmic. Al comunicat, el PKK demana als seus seguidors "transformar el dolor en fúria, organitzar forces d'autodefensa i lluita contra el fascista AKP i la seva màscara, Estat Islàmic".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut