Erdogan atura un projecte de llei que ha indignat Turquia (Reuters)
Erdogan atura un projecte de llei que ha indignat Turquia (Reuters)
Ankara

Turquia retira un projecte de llei que anul·la la condemna al violador si es casa amb la víctima

El president Erdogan demana a l'executiu que busqui el màxim consens possible per a aquest projecte de llei, que ha provocat moltes protestes

RedaccióActualitzat

El govern turc ha anunciat que retira un controvertit projecte de llei que preveia anul·lar les condemnes per agressió sexual a menors si el violador es casava amb la víctima. El primer ministre, Binali Yildirim, diu que reenviaran el projecte de llei a la comissió corresponent per buscar un text més consensuat.

La proposta, que havia suscitat molta indignació entre l'oposició i grups de protecció de la infància, s'havia de votar inicialment aquest dimarts al Parlament turc. Però després de les protestes de milers de persones als carrers el cap de setmana passat, el president Erdogan va demanar aquest dilluns al govern que busqui el màxim consens social per trobar una solució a aquesta qüestió. 

Mentrestant, el govern ha fet un nou pas en la purga massiva posterior a l'intent de cop d'estat. Aquest dimarts s'ha anunciat l'acomiadament de prop de 15.000 funcionaris, policies i militars més. També n'ha notificat el tancament de 500 associacions i d'una desena de mitjans de comunicació més, tots per suposats vincles amb organitzacions que atempten contra la seguretat de l'estat.

Anar al contingut