L'avió Airbus interceptat a Ankara.
L'avió Airbus interceptat a Ankara.
Ankara

Turquia intercepta un avió de passatgers sirià que transportava material militar

L'avió, procedent de Moscou i amb 35 passatgers a bord, va ser retingut a Ankara. Segons ha confirmat el primer ministre, Racep Tayyp Erdogan, l'avió transportava material militar que no ha volgut especificar per al Ministeri de Defensa siri.

RedaccióActualitzat
Les autoritats turques han requisat una càrrega sospitosa d'un avió comercial sirià que cobria la ruta entre Moscou i Damasc. Després de ser retingut durant 9 hores a Ankara, l'aparell ha pogut reprendre el vol aquesta matinada, amb els 35 passatgers que hi havia a bord.

L'incident fa palesa la tensió creixent entre Turquia i Síria, sobretot l'última setmana, en què hi ha hagut diversos atacs a la frontera entre tots dos països.

L'aparell va ser obligat a aterrar a la capital turca per caçabombarders, sota la sospita que portava armes i municions. El primer ministre turc, Racep Tayyp Erdogan, ha confirmat que duia material militar, tot i que no ha especificat de què es tractava. Però sí que ha dit que anava destinat al Ministeri de Defensa siri.

No ha transcendit què hi han trobat, però la diplomàcia turca ha avisat que no permetran la violació de les normes de l'aviació civil. L'ambaixada russa, país aliat de Síria, ha demanat explicacions al govern d'Ankara per haver interceptat l'Airbus.

Mentrestant, el govern turc -hostil al règim de Bashar al-Assad- ha demanat a les aerolínies del seu país que no passin per l'espai aeri de Síria, pel temor de possibles represàlies.
Anar al contingut