Mundial de Corea i el Japó

Turquia guanya la medalla de bronze del Mundial de futbol en vèncer Corea per 2-3

Turquia ha aconseguit quedar en tercer lloc del Mundial de futbol en vèncer la selecció amfitriona per 2-3. Corea, doncs, s'ha hagut de conformar amb el quart lloc. El partit ha estat molt boig en la primera part, en què han arribat quatre dels cinc gols. Sukur aconseguia fer història marcant el gol més matiner en un mundial, quan s'havien jugat només onze segons de partit. Però els coreans, molt lluitadors com sempre, han empatat en el minut 7. Mansiz ha estat l'autor dels altres dos gols de Turquia, en els minuts 12 i 31 de joc. L'últim gol, ja en temps de descompte, ha estat obra de Song.

El davanter centre de Turquia, Hakan Sukur, que fins ara no havia fet ni una diana en tot el campionat, ha inscrit el seu nom en la història dels mundials aconseguint el gol més ràpid en una fase final. Sukur només ha necessitat onze segons i Corea nou minuts per empatar gràcies a un llançament de falta directa magistral de Lee Yong. El partit era un autèntic espectacle. En el minut 13, Turquia es tornava a posar per davant en el marcador, gràcies a un gol d'Ilhan Mansiz, que aprofita una gran passada de Sukur. A la mitja hora de joc, el mateix davanter turc, Mansiz, feia el tercer gol del conjunt turc, el seu tercer gol en aquest mundial, i el seu segon gol en aquest partit. Turquia estava creant molt de perill, i Corea ho compensava posant-hi moltes ganes. En la segona part semblava que no hi hauria gols, però ha estat en temps de descompte que Corea ha donat emoció fins al final, gràcies a un gol de Song. tot i que no hi hagut tants gols com en la primera meitat, ocasions no n'hi han faltat. S'ha de destacar que tots dos porters, tant Lee Won-Jae com Rüstü Recber, han estat força encertats en aquesta segona meitat. Recber ha jugat part de la segona part lesionat, demanava canvi però el seu entrenador no l'ha volgut escoltar. Encara té més mèrit, doncs, la seva actuació, que en els últims minuts de partit ha salvat tres ocasions claríssimes dels coreans. No ha pogut evitar el segon gol dels amfitrions, però ja no quedava temps per a més. Turquia, que fins ara només havia participat en el Mundial de Suïssa el 1954, ha inscrit la pàgina més brillant de tota la història del seu futbol, mentre que Corea, tot i haver perdut els dos últims partits que ha disputat, s'ha confirmat com la gran revelació del campionat.