Turquia expulsa els kurds d'Afrin i culmina dos mesos d'ofensiva militar

Al-Assad es passeja de manera triomfal pels territoris reconquerits de Ghouta

Actualitzat

Les tropes turques fan fora els kurds d'Afrin, a Síria, després de dos mesos d'ofensiva militar i desenes de milers de desplaçats. Els soldats turcs, amb els seus aliats sirians rebels, han pres el control de la província i la seva capital. Els combats han provocat un èxode de desenes de milers de persones. Els kurds, però, han promès lluitar per recuperar Afrin.

La guerra tampoc s'ha acabat a Ghouta oriental, als afores de Damasc, tot i haver-hi negociacions en marxa. Amb tot, el president Bashar al-Assad s'ha passejat triomfal, amb els seus militars, per la zona de la regió rebel de Ghouta acabada de conquerir i ha felicitat les tropes per haver salvat la capital. Una actitud semblant a la del president turc Erdogan amb la conquesta d'Afrin.

 

 

Les forces d'Al-Assad han recuperat el 80% d'aquest territori a l'est de Damasc. Aquests combats han provocat una gran destrucció, hi han mort més de 1.400 civils i han forçat molta gent a fugir per salvar la vida.

A Saqba, una de les poblacions reconquerides per l'exèrcit sirià, algunes famílies que van fugir han començat a retornar a les seves cases i han comprovat l'efecte de les bombes en els edificis i infraestructures.

Notícia relacionada: Els testimonis de la guerra de Síria expliquen el setge de Ghouta

Però la batalla de Ghouta encara continua desolant el territori que encara dominen els rebels. L'èxode de refugiats és intermitent però important, i tant l'ONU com la Unicef tenen problemes per atendre els que arriben al camp de Douma.

 

 

El régim d'Al-Assad va perdre Ghouta l'any 2012, fa un mes va començar la campanya militar per recuperar-lo convertint aquest territori en la gran batalla del final de la guerra de Síria.

Notícia relacionada: Al-Assad diu que la crisi humanitària a Síria és "una mentida ridícula" d'Occident

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut