Un tanc pel centre de la ciutat turca de Diyarbakir, prop de la frontera amb Síria. (Foto: Reuters)
Un tanc per un carrer de la ciutat turca de Diyarbakir, prop de la frontera amb Síria. (Foto: Reuters)
Ankara

Turquia descarta una ofensiva terrestre en solitari al nord de Síria

Els jihadistes ja controlen una tercera part de Kobane, la ciutat siriana de majoria kurda situada a la frontera amb Turquia

RedaccióActualitzat

Turquia no pot afrontar sola una intervenció terrestre contra l'Estat Islàmic a la veïna ciutat kurda de Kobane. Així de taxatiu s'ha mostrat el ministre d'Afers Estrangers turc a la sortida d'una reunió a Ankara amb el nou secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, una trobada que coincideix amb les últimes informacions sobre l'avanç dels jihadistes, que ja controlen almenys un terç d'aquesta estratègica ciutat, segons l'Observatori Sirià dels Drets Humans.

A començaments d'aquesta setmana, el mateix president turc, Recep Tayyip Erdogan, va tornar a demanar que la coalició internacional abandonés els bombardejos aeris i actués per terra contra l'Estat Islàmic. Per la seva banda, el secretari general de l'OTAN també ha dit que no es plantegen delimitar una zona d'exclusió aèria o de seguretat al nord de Síria per protegir els desplaçats pel conflicte en aquest país, tal com també reclama Turquia.

De moment, ja hi ha hagut prop de 60 morts les últimes 24 hores a Kobane, arran dels enfrontaments i dels bombardejos de la coalició internacional liderada pels Estats Units. Més d'una vintena de jihadistes han mort als bombardejos dels aliats. Una vintena més de radicals islàmics han perdut la vida en combats i emboscades dels kurds. Els milicians kurds de Síria també han tingut baixes. N'han mort una quinzena.

 

 

Anar al contingut