Istambul

Turquia, de dol per l'atemptat a l'aeroport d'Istanbul

El trànsit aeri s'ha restablert parcialment després del triple atac suïcida que ha causat almenys 41 morts i 239 ferits

Actualitzat

La ciutat d'Istanbul surt de mica en mica de l'atordiment per l'atemptat d'aquest dimarts a la nit a l'aeroport internacional Atatürk. Les autoritats turques han decretat un dia de dol a tot el país i han reobert parcialment les instal·lacions del que és el tercer aeroport amb més trànsit d'Europa, que lentament recupera la normalitat.

El trànsit aeri s'ha restablert parcialment després del triple atac suïcida que ha causat almenys 41 morts i 239 ferits. En un comunicat, l'Oficina de Governació d'Istanbul ha indicat que fins ara s'han identificat 37 de les víctimes mortals, de les quals deu són estrangeres i tres tenen doble nacionalitat.

El govern turc investiga què ha fallat a l'hora de garantir la seguretat, malgrat estar en alerta màxima per l'amenaça latent d'atemptats. Ankara apunta a Estat Islàmic com a responsable de l'atac. El primer ministre, Binali Yildirim, ha dit a la matinada que "els primers indicis apunten a Estat Islàmic". De fet, el director de la CIA, John Brennan, també ha dit a Washington que l'atemptat porta la marca de Daesh.

El ministeri d'Afers Exteriors ha informat que no hi ha víctimes espanyoles i ha recomanat viatjar amb molta precaució a Turquia, evitar en la mesura del possible l'aeroport Atatürk i tenir una "actitud atenta i vigilant" a les zones més cèntriques i turístiques d'Istanbul i Ankara.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut