Karkamis, Turquia

Turquia bombardeja posicions de Daesh a la frontera amb Síria

L'atac forma part de l'ofensiva per ajudar els rebels sirians a conquerir Jarabulus, tot i que l'exèrcit turc assegura que ha estat en resposta a un atac previ, mentre els kurds denuncien que també els han bombardejat a ells

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts al matí l'exèrcit turc ha bombardejat territori sirià, amb almenys 40 projectils contra objectius a l'altra banda de la frontera. Segons fonts que han citat l'exèrcit, aquesta ofensiva s'ha fet en resposta a un atac previ que ha rebut el poble de Karkamis, a la frontera amb Síria. Les milicies kurdes que combaten a la zona, però, han denunciat que l'exèrcit turc també els ha bombardejat.

Karkamis és veïna de la població de Jarabulus, a l'altra banda de la frontera, controlada per Daesh o Estat Islàmic. Els combats en aquesta zona s'estan intensificant, sobretot per la intenció dels rebels sirians de reconquerir-la amb suport de Turquia. Precisament aquest dilluns, l'exèrcit turc ja va bombardejar Jarabulus.

Karkamis, província de Gaziantep

Aquesta zona de Turquia és una de les més castigades pel conflicte bèl·lic que hi ha a Síria. Precisament la capital, Gaziantep, a uns 70 quilòmetres de Karkamis, va viure aquest dissabte el pitjor atemptat dels últims mesos, amb un atac suïcida contra un casament en què van  morir més de 50 persones.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut