Turquia acusa l'Aràbia Saudita de matar un periodista dissident al consolat a Istanbul

Jamal Khashoggi col·laborava amb "The Washington Post" i era especialment crític amb el príncep hereu i home fort de la casa dels Saud

Actualitzat

Turquia creu que agents de  l'Aràbia Saudita van assassinar el periodista saudita Jamal Khashoggi, crític amb Riad, al consolat del seu país a Istanbul, la setmana passada, segons les primeres conclusions policials avançades per fonts pròximes al govern turc.

Jamal Khashoggi, que col·laborava amb "The Washington Post", va desaparèixer dimarts i va ser vist per última vegada entrant a la delegació diplomàtica. Turquia acusa l'Aràbia Saudita d'haver mort el periodista dissident aprofitant que va anar al consolat a recollir uns documents per casar-se.

 

Turan Lislakci, director de l'Associació de Premsa Turcoàrab:

"Vam rebre informació fa dos dies que havia estat assassinat, però no ho vam confirmar. Ahir, funcionaris i policies turcs ens ho van dir; però no ens en van voler donar detalls."

Un grup de quinze persones, possiblement membres dels serveis secrets saudites, s'haurien traslladat expressament a Istanbul en un viatge d'anada i tornada el mateix dia. Les autoritats saudites, però, ho neguen tot categòricament.

El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, esperarà els resultats de la investigació sobre la desaparició del periodista abans de pronunciar-se sobre el cas.

"Com a president de la República, segueixo el cas personalment i donarem a conèixer a tot el món el resultat de les investigacions", ha dit.

 

Com a periodista, Khashoggi era especialment crític amb el príncep hereu i home fort de la casa dels Saud. Va entrevistar el líder d'Al-Qaeda, Osama bin Laden, en diverses ocasions a l'Afganistan i el Sudan. També va ser l'editor del diari "Al Watan".

Feia un any que s'havia exiliat als Estats Units després d'haver criticat decisions del príncep hereu del seu país i d'haver-se posicionat en contra de la intervenció militar saudita al Iemen.

El cas enverina encara més les relacions entre tots dos països. I és que Turquia manté bones relacions amb l'Iran i dona suport i cobertura militar a Qatar davant el bloqueig, les sancions i les amenaces de l'Aràbia Saudita contra aquest emirat, precisament pel seu acostament a Teheran.

ARXIVAT A:
IranPròxim Orient Aràbia SauditaJamal Khashoggi
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut