Barcelona

Tura admet haver-se assabentat per la premsa que la Conselleria d'Interior passava a mans d'ICV-EUiA

La consellera d'Interior en funcions, Montserrat Tura, ha declarat que se sent contenta dels tres anys al capdavant de la Conselleria i que marxa amb la sensació d'haver fet la feina ben feta. Tura també ha admès haver-se assabentat per la premsa que, en aquesta nova legislatura, la Conselleria d'Interior passarà a mans d'ICV-EUiA. En una entrevista a TV3, Tura no ha volgut especular sobre el seu futur, però ha dit que, en tot cas, ella és metgessa i no tanca la porta a tornar a exercir com a tal.

Actualitzat

"Les conselleries no són propietat de ningú i és bo que els càrrecs electes tinguin molt clar que això és temporal", ha declarat Montserrat Tura en ser preguntada per la seva sortida de la Conselleria d'Interior. Tura també ha admès que es va assabentar pels mitjans de comunicació que la Conselleria d'Interior passava a mans d'Iniciativa Verds - Esquerra Unida i Alternativa. Tot i això, ha assegurat estar molt contenta que hi hagi un altre govern d'esquerres.

Pel que fa al balanç com a consellera d'Interior, Montserrat Tura ha afirmat que "estic molt contenta d'haver estat tres anys al capdavant del Departament", i ha afegit que "jo m'emporto la sensació de feina ben feta". Tura també ha declarat haver-se emocionat en veure com treballa la gent del departament, i s'ha mostrat esperançada que els projectes encetats amb ella al capdavant continuïn, sigui qui sigui el responsable d'Interior.

Sobre el cas dels cinc agents dels Mossos d'Esquadra imputats per un jutge de Barcelona en un cas de detenció il·legal, tortures i lesions a un ciutadà romanès detingut per error el passat mes d'agost, Montserrat Tura ha demanat que s'esperi a la sentència judicial. La consellera en funcions ha destacat que el ciutadà es va resistir a la detenció: "No sabem per què s'hi va resistir tant si era tan innocent", ha dit. Tura ha comentat que la sentència del cas sortirà quan ella no estigui en el càrrec, però que si la sentència fos absolutària, "als cinc mossos se'ls haurà de reconèixer que estaven en un intent de detenir una persona que havia comès un delicte gravíssim". En aquest sentit, ha afegit: "Imagini's que, al final, per la por de no ser imputats, no detinguem ningú, perquè, si es resisteix i rep algun cop, llavors ens denunciarà... Al final, no detendríem ningú." 

Pel que fa al seu futur, ha esquivat l'especulació sobre si continuarà sent consellera d'un altre departament, perquè això és una decisió del president de la Generalitat, i ha recordat que la seva professió és la de metgessa, i que està en situació d'excedència.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut