Tsipras vols donar espai als crítics al seu partit a expressar les seves opinions després d'haver acceptat el tercer rescat (Reuters)
Tsipras vols donar espai als crítics al seu partit a expressar les seves opinions després d'haver acceptat el tercer rescat (Reuters)
Atenes

Tsipras repta Syriza i convocarà un congrés extraordinari al setembre

El gest del primer ministre s'interpreta com un pols davant les discrepàncies internes que ha generat l'acceptació de les condicions del tercer rescat

Actualitzat

Després de més de 12 hores de debat, Syriza ha donat el vistiplau a la proposta del seu líder Alexis Tsipras, i convocarà un congrés extraordinari al setembre.

El gest del primer ministre s'interpreta com un pols davant les discrepàncies internes que ha generat l'acceptació de mesures imposades pel tercer rescat europeu.

La decisió s'ha pres per una majoria, després d'una votació a mà alçada que ha avalat la proposta de Tsipras.

"Convocarem un referèndum intern diumenge -perquè no hi ha una altra opció ja que som a finals de juliol- perquè tots els membres del partit puguin expressar obertament i democràticament la seva opinió", ha dit Tsipras.

El primer ministre grec dubta que l'Europa actual "amb una visió esbiaixada i negativa de l'esquerra", segons ha dit, encaixi un govern com el seu.

Una minoria, en canvi, es va sumar a la proposta de l'ala més radical que demanava que el congrés extraordinari fos immediat.

Anar al contingut