El primer ministre grec, Alexis Tsipras
El primer ministre grec, Alexis Tsipras
Atenes

Tsipras diu que els grecs li han donat un mandat per "trobar una solució sostenible amb Europa"

"Demà reprendrem la negociació. La nostra prioritat és el funcionament del sistema bancari", ha dit el primer ministre grec en un missatge televisat

RedaccióActualitzat

El primer ministre grec, Alexis Tsipras, ha dit que el seu govern reprendrà dilluns les negociacions amb els creditors per intentar arribar a un acord i que, ara mateix, la prioritat és la reobertura dels bancs.

"Demà reprendrem la negociació. La nostra prioritat és el funcionament del sistema bancari", ha dit Tsipras en un missatge televisat. I ha afegit que ara negociaran la reestructuració del deute, una necessitat que fins i tot ha reconegut el Fons Monetari Internacional.

Tsipras també ha dit que els grecs li han donat un mandat a les urnes per "trobar una solució sostenible amb Europa" que tregui Grècia "del cercle viciós de l'austeritat".

"El mandat que m'heu donat no és un mandat contra Europa", ha remarcat Tsipras. El primer ministre creu que, amb aquesta resposta al referèndum, els grecs han expressat quin tipus d'Europa volen. "Volem una Europa de la solidaritat i la democràcia", ha defensat Tsipras. El líder de Syriza ha admès que "no hi ha solucions fàcils" però sí "solucions justes i sostenibles".

Tsipras ha agraït el suport dels grecs pel "no" en el referèndum, que ha arribat tot i la "situació difícil de les últimes setmanes".

           

 

Anar al contingut