Atenes

Tsipras denuncia que la troica no vol fer fora Grècia de l'euro, sinó acabar amb el govern de Syriza

El primer ministre grec ha afirmat que respectarà la voluntat del poble grec en el referèndum i ha deixat entreveure que podria dimitir si la seva aposta no rep el suport de la ciutadania

Actualitzat

El primer ministre grec, Alexis Tsipras, ha insistit que l'objectiu del seu govern és mantenir-se a l'Eurozona i ha afirmat que les institucions europees tenen la intenció d'acabar amb el seu govern. Tsipras s'ha mostrat convençut que les negociacions entre el seu govern i la troica continuaran dilluns de la setmana vinent, sigui quin sigui el resultat del referèndum de diumenge.

"Ells no faran fora Grècia de la zona euro perquè el cost és immens. La càrrega financera, si es desmantella l'eurozona, és enorme. El seu pla no és treure'ns de l'eurozona. El seu pla és posar fi a l'esperança que a Europa hi hagi polítiques alternatives"

Mentre milers de grecs es manifestaven a la plaça Sintagma contra l'austeritat, el primer ministre grec ha concedit una entrevista a la televisió pública del país i ha explicat que va fer "tot el que vaig poder" per poder arribar a un "acord just" amb les institucions creditores. Mirant cap a l'endemà del referèndum, Tsipras ha afirmat que respectarà la voluntat del poble grec i ha deixat entreveure que podria dimitir si la seva aposta no rep el suport de la ciutadania. "No seré primer ministre per sempre més", ha dit.

El primer dia de "corralito" al país, hores abans que venci la pròrroga del rescat, Tsipras ja ha dit que no pensa abonar el pagament de 1.600 milions d'euros al Fons Monetari Internacional.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut