Manifestants contra la política anti-transgènere de Trump, aquest dilluns a Los Angeles, amb cartells que diuen "No pots esborrar la meva ident…
Manifestants contra la política anti-transgènere de Trump, aquest dilluns a Los Angeles, amb cartells que diuen "No pots esborrar la meva identitat" i "Jo no soc els meus genitals, i tu?"(Reuters)

L'administració Trump vol suprimir el reconeixement legal dels transsexuals

Un document del Departament de Salut dels EUA proposa impedir administrativament el canvi de sexe

RedaccióActualitzat

El Departament de Salut de l'administració Trump, als Estats Units, té la intenció d'eliminar els transgèneres de la legislació i impossibilitar administrativament qualsevol canvi de sexe.

Almenys això assegura un document de treball al qual ha tingut accés el "New York Times" que, a més, pretén limitar les possibilitats de definició sexual o de gènere de les persones a "mascle" o "femella".

"Ciència, objectiva i administrable"

Segons aquest diari, el document vol que es limiti la definició sexual de les persones d'acord amb "una base biològica clara, fonamentada en la ciència, objectiva i administrable":

"El sexe significa l'estatus d'una persona com a mascle o femella basat en trets biològics immutables identificables per o abans del naixement."

"El sexe que figura en el certificat de naixement d'una persona, tal com es va emetre originalment, constitueix una prova definitiva del sexe d'una persona tret que sigui rebutjada per proves genètiques fiables."

Segons el diari, aquest document circula, com a mínim, des de la primavera, amb la intenció que el Departament de Salut el passi al de Justícia abans de finals d'any.

Notícia relacionada: Christine Hallquist, primera transgènere candidata a governadora als Estats Units

Trump vol canviar la llei federal de drets civils

Si Justícia incorporés aquesta definició a la llei federal de drets civils que prohibeix la discriminació per sexe, coneguda com a Títol IX, significaria que el prop d'un milió i mig de persones que als EUA han optat per canviar de gènere perdrien la seva identitat administrativa.

Això implicaria també que perdrien tots els reconeixements i drets civils adquirits durant les últimes dècades, sobretot durant l'administració Obama.

"Ideologia radical de gènere"

Algunes d'aquestes accions han estat, per exemple, els intents de barrar el pas a l'exèrcit als homes transgènere i també de canviar les proteccions de drets civils en el sistema de salut.

El director de l'oficina de drets civils del departament de Salut, Roger Severino, responsable directe del document filtrat, no ha volgut fer declaracions al diari. Tampoc ha volgut parlar-ne ningú del Departament de Justícia.

Durant l'administració Obama, Severino s'havia queixat que l'ampliació de drets per a les persones transgènere es basaven en "ideologia radical de gènere". Llavors dirigia el lobby religiós DeVos Center.

Els drets dels transsexuals ha tingut molta contestació per part dels àmbits més conservadors i religiosos dels EUA, que es queixen que la seva aplicació pràctica implica canvis que consideren inacceptables, per exemple, en els drets d'ús de lavabos, dormitoris comuns i altres àmbits tradicionalment separats per gènere.

 

Notícia relacionada: La nova imatge de l'exsoldat Chelsea Manning, responsable de la filtració a Wikileaks

"No serem esborrats"

Un canvi com el que pretén el document seria dràstic i transcendent per als transsexuals, i per això els ha posat en alerta total.

De fet, després que el "New York Times" hagi publicat l'article, han sortit al carrer a manifestar-se, per exemple, a Los Angeles, i han omplert les xarxes socials amb l'etiqueta #WontBeErased ("no serem esborrats"):

 


 

 

"D'esquena a la gent transgènere"

Segons Catherine E. Lhamon, cap de l'oficina de drets civils del Departament d'Educació de l'administració Obama, si el govern de Donald Trump se surt amb la seva i aconsegueix canviar la llei, ho farà també contra l'opinió dels metges: 

"Això implica que el que la comunitat mèdica entén sobre els seus pacients i el que la gent entén sobre si mateixos és irrellevant perquè el govern no hi està d'acord."

L'activista Sarah Warbelow, que dirigeix el lobby LGBTI Human Rights Campaign, assegura que les persones transgènere "estan espantades":

"En cada pas d'aquesta administració en què ha hagut d'escollir, ha optat per posar-se d'esquena a la gent transgènere."

Aquesta organització assegura que la intenció de l'administració Trump entra "en conflicte directe amb una línia d'actuació dels tribunals federals, que afirmen que l'orientació sexual i la identitat de gènere estan protegides per les lleis de drets civils, que prohibeixen la discriminació basada en el "sexe"":




 

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+
Anar al contingut