Washington

Trump veta el corresponsal de la CNN i els altres periodistes ho troben "inacceptable"

La cadena de notícies defensa el periodista i la Casa Blanca l'acusa de tocaments a una becària

RedaccióActualitzat

La picabaralla entre el president dels Estats Units, Donald Trump, i el corresponsal de la CNN a la Casa Blanca, Jim Acosta, està portant cua: al periodista li han retirat l'acreditació oficial i l'Associació de Corresponsals ha qualificat la mesura d'"inacceptable".

L'enfrontament entre Trump i Acosta va ser aquest dimecres, durant la primera roda de premsa després de les eleccions legislatives d'aquest dimarts, en les quals els republicans van perdre la majoria absoluta a la Cambra de Representants enfront dels demòcrates.

Acosta va intentar preguntar a Trump sobre les investigacions de la presumpta trama russa relacionada amb la seva candidatura, però el president el va insultar a ell i a la CNN i li va retirar la paraula.

 

Suport de la CNN al seu corresponsal

Poca estona després de la roda de premsa, la resposta de la cadena de notícies CNN va ser de suport total al seu corresponsal:

"Els atacs continuats d'aquesta presidència a la premsa han anat massa lluny. No només són perillosos, també són inquietantment antiamericans. El president Trump ha deixat clar que no respecta una premsa lliure, però ha jurat protegir-la i hi està obligat. Una premsa lliure és vital per a la democràcia, i estem al costat de Jim Acosta i dels seus companys periodistes on faci falta."

 

Notícia relacionada: Trump amenaça els demòcrates amb la "guerra" si l'investiguen des de la Cambra

Credencial retirada

La contraresposta de la Casa Blanca va ser, poques hores més tard, retirar l'acreditació a Acosta.

Ho va denunciar ell mateix a Twitter: segons va explicar, quan anava a entrar a la Casa Blanca, un agent dels serveis secrets li va agafar l'acreditació permanent que té com a responsable de la informació presidencial a la CNN:

 

 

 

"Posar les mans" sobre una becària

La confirmació oficial de la mesura va arribar de la mà de la portaveu de la Casa Blanca, Sarah Sanders, que la va justificar- perquè, va dir, Acosta "va posar les mans" sobre la becària de la Casa Blanca que li volia prendre el micròfon mentre feia les preguntes a Trump:

"El president Trump creu en una premsa lliure, i espera i dona la benvinguda a les preguntes difícils sobre ell i la seva administració. Tanmateix, no tolerarem que un periodista posi les mans sobre una jove que només intenta fer la seva feina com a becària de la Casa Blanca ..."

Acosta ha assegurat a Twitter que això és "mentida":

 

 

Mesura "desproporcionada" i "inacceptable"

Aquest conflicte ha tingut una resposta mesurada però contundent de l'Associació de Corresponsals a la Casa Blanca.

En un comunicat, aquesta associació, que agrupa els periodistes que treballen a la seu de la presidència dels Estats Units, ha qualificat la retirada de l'acreditació de "desproporcionada" i "inacceptable".

"Revocar l'accés al complex de la Casa Blanca és una reacció desproporcionada amb la suposada infracció i és inacceptable. Els periodistes poden adoptar els seus punts de vista per fer la seva feina i aquesta associació no controla el to o la freqüència de les preguntes que els seus membres fan als alts funcionaris del govern, inclòs el president. Aquestes interaccions, per molt incòmodes que puguin semblar, ajuden a definir la força de les nostres institucions nacionals."

 


L'associació acaba el seu comunicat reclamant a la Casa Blanca que reverteixi aquesta decisió "equivocada", que considera una mostra de debilitat.

 

 

"Trump sembla ofès"

Durant la roda de premsa, Acosta va valorar a Twitter com veia l'actitud personal de Trump després de les eleccions:

"Trump ha tuitejat com si estigués encès i preparat per al combat. En persona, se'l veu deprimit i abatut."

"Trump sembla ofès, ataca els republicans que no li han donat suport durant aquestes eleccions. Tan deshonest com pot arribar a ser, és força sincer sobre els seus sentiments ferits."

 


ARXIVAT A:
Trump Estats UnitsLlibertat de premsa
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut