Trump ha de consultar-ho amb els assessors abans de fer qualsevol tuit (Reuters)
Trump ha de consultar-ho amb els assessors abans de fer qualsevol tuit (Reuters)
Nova York

Trump té prohibit piular sense el control dels assessors en el final de campanya

Segons el diari "The New York Times", el seu equip vol evitar que el magnat fiqui la pota a Twitter en un moment decisiu de les presidencials

RedaccióActualitzat

S'acaba la campanya de les presidencials nord-americanes i el candidat republicà, Donald Trump, ja no piula per iniciativa pròpia. Només ho pot fer amb el vistiplau del seu equip. Segons el diari "The New York Times", els assessors volen evitar que el magnat fiqui la pota a Twitter en un moment decisiu de la cursa cap a la Casa Blanca. 

El magnat, que es desfoga sovint a la xarxa, ha protagonitzat diversos episodis polèmics en aquesta campanya. Ha aixecat polseguera amb temes com el tracte a les dones, amb comentaris masclistes i diverses denúncies d'abusos, o les insinuacions sobre la netedat dels comicis i les declaracions sobre si n'acceptarà o no els resultats. 

El ressò de Trump a les xarxes socials ha estat potent, però, sovint, també contraproduent. Per això, segons el rotatiu nord-americà, Trump s'ha cenyit finalment al guió que li marquen els assessors.

L'equip republicà és conscient que, tot i que Hillary Clinton continua sent la favorita, el seu candidat ha retallat distància després de l'afer dels correus electrònics i no volen que un estirabot l'allunyi definitivament de la Casa Blanca. L'actual president, Barack Obama, no ha trigat a preguntar-se si els nord-americans poden deixar els afers nuclears en mans d'un presidenciable que causa desconfiança en el seu mateix equip. 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut