Donald Trump i Mahmud Abbas (Reuters)
Donald Trump i Mahmud Abbas (Reuters)
Betlem

Trump s'entrevista amb dirigents palestins a Betlem pel procés de pau

Donald Trump ja ha arribat a Roma, on es reunirà amb el papa Francesc, al Vaticà

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts Trump ha visitat el president palestí en la seva gira pel Pròxim Orient. Ho ha fet sense haver pronunciat la solució dels dos estats, que és la que reivindica Mahmud Abbas, la comunitat internacional i que fins ara Washington havia defensat. Tampoc ha abordat els assentaments il·legals ni l'ocupació militar israeliana, violacions que Abbas li ha hagut de recordar:

"Senyor president, valoro el seu compromís amb aquest principi [d'autodefensa] i amb la seguretat de l'únic estat jueu, a qui s'ha confiat la seguretat del futur jueu."

"El nostre principal problema és l'ocupació israeliana, els assentaments i el fracàs d'Israel de reconèixer l'estat palestí de la mateixa manera que nosaltres els reconeixem."

La sobrietat de la rebuda a Palestina contrasta amb la pompositat amb què Israel ha rebut Trump. També, al Museu de l'Holocaust, on el govern israelià es mostrava visiblement satisfet.

A Netanyahu li ha agradat sentir de Trump els atacs a l'Iran i les crides a la unitat contra el terrorisme, dues qüestions que han tapat també el procés de pau.

Si fa poc Trump es vantava que demostraria als descreguts que l'acord és possible, ara ja admet que és molt difícil.

"He sentit que aquest és un dels acords més difícils del món, però tinc la sensació que al final ho aconseguirem."

Amb aquest viatge, Trump ha volgut desmarcar-se del que va fer Obama, evidenciant que ara les relacions entre els Estats Units i Israel estan millor que mai.

Anar al contingut