Trump signa la llei entre el vicepresident, Mike Pence, i el cap de gabinet, Reince Priebus (Reuters)
Trump signa la llei entre el vicepresident, Mike Pence, i el cap de gabinet, Reince Priebus (Reuters)
Washington

Trump retira els Estats Units de l'acord comercial del Pacífic

El nou president nord-americà també ha signat una ordre executiva que prohibeix l'ús de fons governamentals per subvencionar grups que practiquin o assessorin sobre l'avortament a l'estranger

Actualitzat

Donald Trump executa ràpidament les promeses que l'han portat fins a la Casa Blanca. Aquest dilluns ha trencat amb la política d'obertura als mercats que se seguia des del final de la Segona Guerra Mundial i ha retirat els Estats Units del Tractat de Lliure Comerç del Pacífic (TTP), que intentava afavorir el comerç amb Àsia.

En un acte al Despatx Oval, Trump ha signat una ordre executiva que retira els EUA d'un tractat signat fa menys d'un any. Amb la firma, Trump reblava el que va dir durant tota la campanya: que els acords de lliure comerç són la causa de la pèrdua de llocs de treball. Al cap de poca estona, el senador i excandidat presidencial John McCain ha considerat que la decisió d'abandonar el TTP és "un error greu" que tindrà "conseqüències duradores per a l'economia nord-americana". Trump també podria estar redissenyant el tractat NAFTA amb el Canadà i Mèxic.

A banda, el nou president nord-americà ja ha començat a impulsar la seva posició provida. Una altra ordre executiva signada aquest dilluns prohibeix l'ús de fons governamentals per subvencionar grups que practiquin o assessorin sobre l'avortament a l'estranger.

Anar al contingut