Trump arribant a la Casa Blanca (EFE)
Trump arribant a la Casa Blanca (EFE)
Washington

Trump reforça la seguretat en els seus primers pressupostos

Els primers comptes del president proposen retallades massives en arts, medi ambient i ajuda internacional

Actualitzat

El pla pressupostari del president Donald Trump per a l'any fiscal 2018 segueix al peu de la lletra el seu eslògan electoral: "Els Estats Units, primer". Els primers comptes de Trump proposen retallades massives en arts, medi ambient i ajuda internacional, a canvi d'augments pronunciats en defensa i seguretat nacional.

En la proposta presentada per la Casa Blanca hi ha una retallada del 31% en el Departament d'Estat i l'Agència de Protecció Mediambiental i del 23% en el Departament de Salut. També es retallen els fons destinats a diversos programes de lluita contra el canvi climàtic i missions de pau de les Nacions Unides. Així ho ha definit el portaveu presidencial, Sean Spicer:

"Aquests són els pressupostos dels 'Estats Units, primer'. Gastarem menys diners a fora i més a casa."

En canvi, augmenta un 10% el finançament en defensa, un altre 10% per al departament de veterans i un 6% en seguretat nacional. Entre els programes prioritaris, hi ha el del caça F-35 i el de desenvolupament de drons.

Una altra de les promeses de Trump, el mur amb Mèxic, també està previst en el pressupost, amb 1.500 milions aquest any i 2.600 addicionals l'any vinent, a compte del Departament de Seguretat Nacional.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut