Estats Units

Trump referint-se a una nena de 10 anys: "D'aquí a 10 anys sortiré amb ella"

Dues dones acusen el candidat republicà d'assetjament sexual i una d'elles explica: "Era com un pop. Era com si tingués sis braços"

RedaccióActualitzat

En plena recta final de la campanya electoral per la presidència dels Estats Units, diverses dones han acusat el candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, d'assetjament sexual, un nou escàndol que surt a la llum poc després de fer-se públics els comentaris sexistes del magnat en un vídeo de fa més de deu anys. El diari "The New York Times" recull el testimoni de dues de les dones. Una és Jessica Leeds, que ara té 74 anys, i que fa tres dècades va compartir un vol en primera classe amb el magnat i ara ha explicat com es va comportar:

"D'alguna manera el reposabraços del seient va desaparèixer. Va ser un autèntic xoc quan de sobte ja tenia les seves mans al damunt, va començar a ocupar tot el meu espai. Era com un pop. Era com si tingués sis braços. Estava per tot arreu. Va començar a tocar-me la part de dalt del cos."

L'altra dona, Rachel Crooks, explica que el 2005, quan tenia 22 anys, va coincidir amb Trump a l'ascensor de la Trump Tower de Manhattan, i que quan li va donar la mà per saludar-lo, ell se li va abraonar, la va besar a la galta i, finalment, li va fer un petó a la boca.  

Altres mitjans recullen més testimonis, i també hi ha un vídeo que ha tret a la llum la cadena CBS i s'ha fet viral, on Trump, que aleshores tenia 46 anys, es dirigeix a una nena de 10 anys. En aquest vídeo, del 1992, després de preguntar-li a la nena si també puja a unes escales mecàniques, se'l sent dir que tindrà una cita amb ella al cap de 10 anys. "D'aquí a 10 anys sortiré amb ella. T'ho pots creure?", assegura Trump mirant a càmera.

L'equip de campanya de Trump ja ha qualificat de falses totes les acusacions titllant-les de "relats de ficció" i "atacs polítics".

Aquests darreres dies la campanya de Trump ja es va veure sacsejada arran de la difusió d'una gravació de l'any 2005 en què Trump feia comentaris despectius i grollers sobre les dones. En la conversa entre Trump i un periodista de la cadena NBC de l'any 2005 que va filtrar "The Washington Post", el presidenciable republicà explicava, amb un llenguatge barroer, que quan veu una dona bonica li vénen ganes de petonejar-la sense preguntar-li la seva opinió i que la seva fama li permet fer el que vol. Després de fer-se difusió de la gravació, tota la cúpula republicana el va criticar i se'n va distanciar. Poc després, Donald Trump, en un gest poc habitual en ell, va demanar disculpes.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut