Trump redueix les quotes de refugiats: dels 117.000 del 2017 a 30.000 per al 2019

També els discrimina pel seu origen

Actualitzat

Els Estats Units tornen a retallar dràsticament la quota d'entrada de refugiats i per al 2019 han posat un límit tan baix que no es veia des del 1980.

El 2017, la quota -heretada de l'administració Obama- es va elevar als 117.000 refugiats.

Aquest any 2018, la xifra ja es va rebaixar a 45.000. Però fins ara només s'han acceptat 22.000 peticions. Per tant, es fa difícil pensar que s'assolirà la quota.

I per al 2019, només 30.000 refugiats seran acceptats, com a màxim.

 

La porta dels Estats Units als refugiats està cada vegada més tancada. Primer perquè, oficialment, les quotes anuals ja s'han reduït dos terços respecte a Obama, i segon, perquè ni tan sols es compleixen.

L'administració ho justifica perquè està saturada de peticions d'asil de centreamericans que ja són aquí. I tot seguit Mike Pompeo, secretari d'Estat dels EUA, diu:

"Ajudarem els més vulnerables, sense perdre de vista la primera obligació: servir el poble nord-americà. Som i continuarem sent la nació més generosa del món."

Per Hans van de Weerd, de l'ONG Comitè Internacional de Rescat, no és una bona manera de justificar-se:

"Els EUA donen mal exemple. I altres països ja diuen: "Per què hem d'acollir més refugiats si tu no ho fas?"

Al marge de limitar l'entrada de refugiats, Trump també els discrimina per origen. El percentatge de musulmans s'ha reduït dos terços i els d'Europa oriental s'han triplicat. Accepten més moldaus, per exemple, que sirians.

L'administració també justifica limitar tant els refugiats per por que siguin un perill per a la seguretat nacional. El cas és que dels 3 milions de refugiats que s'han acceptat des del 1975, cap ha estat detingut per intentar atemptar contra els Estats Units.

ARXIVAT A:
Trump Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut