El vicepresident dels Estats Units, Mike Pence, ha anunciat la creació de l'anomenada "força espacial"
El vicepresident dels Estats Units, Mike Pence, ha anunciat la creació de l'anomenada "força espacial"

Trump prepara els Estats Units per combatre també a l'espai

Mike Pence, vicepresident dels Estats Units, confirma la creació de la sisena branca de les forces armades, proposada per Trump per "garantir el domini nord-americà a l'espai".

RedaccióActualitzat

L'administració nord-americana de Donald Trump es prepara per combatre també a l'espai. El vicepresident dels Estats Units, Mike Pence, assumint el compromís del president, ha anunciat de cara al 2020 la creació d'una sisena branca de les forces armades.

Aquesta branca tindrà la missió de "garantir el domini nord-americà a l'espai" i estarà al mateix nivell que els exèrcits de terra i aire, l'armada, la infanteria de marina i la guàrdia costanera, tot i que encara ha d'obtenir el vistiplau del Congrés.

El Pentàgon detalla, en un document de quinze pàgines, les mesures previstes per establir l'anomenada "força espacial", entre les quals hi ha la creació d'una Agència Espacial, que tindrà la funció de treballar en la recerca i innovació necessàries per poder defensar els interessos nord-americans a l'espai.

La proposta preveu la creació, també, del Comando de l'Espai, l'aparell responsable d'aquest nou exèrcit, i vol iniciar tasques de formació de soldats, que seran "entrenats, promocionats i mantinguts com a professionals de la guerra espacial", tal com explica el document. Finalment, suggereix la creació d'un càrrec civil específic, el subsecretari de Defensa de l'Espai, per tal de coordinar els terminis i els objectius del projecte.

Pence ha explicat que "ha arribat el moment d'establir una força espacial", i ha justificat la mesura afirmant que "el que un dia era un lloc pacífic i sense competència, avui s'ha convertit en un indret concorregut i disputat":

"Altres administracions han descuidat la seguretat a l'espai, però el president Trump ha deixat clar que és un escenari tan important com ho puguin ser la terra, el mar i l'aire. Ens hem de preparar per a aquest nou camp de batalla"

El vicepresident ha citat com a exemple la destrucció per part de la Xina d'un dels seus propis satèl·lits amb un míssil llançat des de la Terra el 2007 o els actuals esforços del Kremlin per desenvolupar un làser capaç d'inutilitzar aparells a l'estratosfera, i no ha dubtat a anomenar els quatre principals adversaris del país en aquest àmbit: la Xina, Rússia, Corea del Nord i l'Iran.

La Casa Blanca ha sol·licitat al Congrés que destini un total de 8.000 milions de dòlars al llarg dels propers anys a tirar endavant aquest projecte, que esperen que estigui operatiu el 2020.

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump
Anar al contingut