El president dels Estats Units, Donald Trump (EFE)
El president dels Estats Units, Donald Trump (EFE)

Trump ordena tornar a reunir les famílies de migrants separades

Melania Trump visita per sorpresa un centre amb els nens separats dels seus pares

Actualitzat

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha ordenat aquest dijous a la seva administració que comenci el procés de reunificació de les famílies de migrants que han estat separades a la frontera amb Mèxic. Durant una reunió del seu gabinet a la Casa Blanca, Trump ha fet aquesta petició als departaments de Justícia, Seguretat Nacional i Sanitat i Afers Socials:

"Treballar plegats per mantenir les famílies de migrants il·legals juntes durant el procés migratori i reunificar les que ja han estat separades."

Es tracta de la primera ordre per implementar el decret executiu que Trump va firmar aquest dimecres per posar fi a la separació dels nens migrants dels seus pares. Va ser la resposta del president dels Estats Units a les crítiques que la mesura ha generat tant a l'interior del país com en la comunitat internacional.

El mandatari nord-americà ha aclarit que aquest pas no suposa derogar la política de "tolerància zero" amb la immigració il·legal.

 

 

Melania Trump visita els nens migrants a la frontera

Per la seva banda, la primera dama, Melania Trump, ha visitat aquest dijous per sorpresa la frontera amb Mèxic per conèixer de primera mà la situació dels nens que han arribat al país de manera irregular. La dona del president dels Estats Units ha visitat la localitat de McAllen, a Texas, i ha expressat el seu desig d'ajudar els nens separats dels seus pares a reunir-se amb les seves famílies "al més aviat possible".

"Soc aquí per conèixer aquesta instal·lació, en la qual sé que hi ha nens allotjats a llarg termini. I també m'agradaria saber com puc ajudar aquests nens a reunir-se amb les seves famílies al més aviat possible."

 

La primera dama ha agraït la "compassió", la "feina" i l'"amabilitat" dels treballadors del centre, on hi ha uns 60 nens, d'entre 5 i 17 anys, originaris majoritàriament del Salvador i Hondures.

 

ARXIVAT A:
MigracionsTrump
Anar al contingut