Washington

Trump obre la porta a les deportacions massives d'immigrants

Un memoràndum signat pel secretari de Seguretat Nacional estableix un gir de 180 graus respecte a les polítiques de Barack Obama

Actualitzat

El president dels Estats Units, Donald Trump, compleix la promesa de mà dura contra la immigració il·legal. En un memoràndum fet públic aquest dimarts i signat pel secretari de Seguretat Nacional, John Kelly, la Casa Blanca obre la porta a les deportacions massives d'immigrants sense papers i suposa un gir de 180 graus respecte a les polítiques de Barack Obama.

El document precisa que, no només es perseguirà als immigrants indocumentats amb càrrecs criminals violents, sinó també a aquells que hagin "abusat" dels beneficis públics o que, "segons el criteri d'un agent d'immigració, puguin suposar un risc per a la seguretat pública i la seguretat nacional".

En la seva roda de premsa diària, el portaveu de la Casa Blanca, Sean Spicer, ha dit que l'objectiu "és donar més autoritat a l'agència federal per fer complir lleis migratòries" i ha recordat que "tothom que està aquí il·legalment pot ser deportat en qualsevol moment".

Davant la manca de recursos per dur a terme aquest pla, la Casa Blanca preveu la contractació de 15.000 nous agents. A més, l'administració Trump ha indicat tres llocs prioritaris per començar la construcció del mur amb Mèxic: El Paso, a Texas; Tucson, a Arizona; i El Centro, a Califòrnia.

Des de l'oposició demòcrata, les crítiques a la mesura no s'han fet esperar. La senadora llatina Catherine Cortez Masto ha qualificat les deportacions massives de "moralment reprovables i antiamericanes":

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut