Manifestants a Washington contra el projecte de llei per derogar la reforma sanitària d'Obama
Washington

Trump no se'n surt amb la modificació de l'Obamacare

El projecte de llei per desmantellar la reforma sanitària d'Obama no satisfà ni els republicans liberals ni els més conservadors, que el troben poc restrictiu

RedaccióActualitzat

El president Donald Trump ha abandonat les negociacions per modificar l'Obamacare i ha exigit que la votació que es farà aquest divendres sigui la decisiva, amenaçant que, si no s'aprova, deixarà la reforma sanitària d'Obama tal com està ara.

Això després que, aquesta matinada, s'hagi ajornat la votació perquè la proposta de Trump no tenia prou suport entre els congressistes republicans. El projecte de llei no convenç ni els republicans més moderats ni els grups ultraconservadors. Una trentena de congressistes no estaven convençuts que el projecte de llei sigui prou restrictiu.

Donald Trump tindrà aquest divendres una nova oportunitat perquè la Cambra de Representants li aprovi el projecte de llei per derogar la reforma sanitària d'Obama i espera que les concessions que ha fet a l'ala més dura del republicanisme donin resultat. La Casa Blanca hauria accedit a retirar una de les demandes del grup ultraconservador Freedom Caucus, que volen que s'elimini l'obligatorietat de les cobertures mèdiques d'urgències o per maternitat.

Aquestes concessions, però, poden passar factura a Trump al Senat, on els republicans tenen una majoria ajustada i els senadors més moderats del partit s'hi podrien posar d'esquena.

Anar al contingut