El portaavions Carl Vinson seguit per un grup naval es dirigeixen cap a Corea
El portaavions Carl Vinson seguit per un grup naval es dirigeixen cap a Corea

Trump mobilitza l'armada cap a Corea del Nord

Washington vol tenir la capacitat de resposta immediata a la regió, on se succeeixen les provocacions de Pyongyang

RedaccióActualitzat

Els Estats Units han enviat un portaavions i la flota de guerra cap a la península de Corea en una demostració de força davant del règim de Pyongyang. El president Donald Trump considera que cal plantar cara a les provocacions i les amenaces del programa de míssils i caps nuclears de Corea del Nord.

El portaavions Carl Vinson ha rebut ordres de dirigir-se cap a aigües de la península de Corea, perquè l'alt comandament nord-americà vol tenir la capacitat de resposta immediata a la regió, on se succeeixen les provocacions de Pyongyang.

El Carl Vison navega escortat per un grup naval que, a més de poder llançar míssils de creuer, té capacitat d'intercepció de míssils balístics.

Washington considera que la paciència estratègica per forçar Corea del Nord a renunciar al seu programa nuclear i de míssils s'ha acabat.

Donald Trump ha dit que si la Xina no hi ajuda, els Estat Units estan disposats a actuar sols, com ha van fer a Síria.

Corea del Nord ha qualificat l'atac nord-americà a Síria d'agressió imperdonable contra un estat sobirà. I la presentadora de televisió hi afegia, en to exaltat:

"La realitat prova que la nostra decisió d'enfrontar-nos a la força amb la força i de desenvolupar armes nuclears era un milió de cops la decisió correcta."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut