Trump ha anat sempre per darrere de la resta dels líders mundials durant el recorregut a peui per Taormina (Reuters)
Trump ha anat sempre per darrere de la resta dels líders mundials durant el recorregut a peui per Taormina (Reuters)
Taormina

Els líders del G-7 passegen per Taormina amb Trump en segona fila

Trump, May, Macron i Gentiloni s'estrenen a la cimera dels set països més industrialitzats del món, que ja ha començat a la ciutat de Taormina, a Sicília

RedaccióActualitzat

Enmig de fortes mesures de seguretat, els líders dels set països més industrialitzats del món, el G-7, es reuneixen aquest divendres i demà dissabte a la ciutat de Taormina, a Sicília. Per començar, Donald Trump ha mantingut distàncies aquest migdia en relació amb la resta dels líders mundials. El president nord-americà ha optat per figurar en segon terme durant un passeig pel monumental municipi sicilià.

 

 

Els mandataris han inaugurat oficialment la cimera en el teatre grec, on hi ha hagut la fotografia de família. Tot seguit, els presidents de França, el Canadà, Itàlia, el Japó, Alemanya i el Regne Unit han anat caminant al casc antic, mentre el president nord-americà s'hi ha acostat després, envoltat d'agents de seguretat. Trump ha agafat un cotxe per arribar al mirador principal, on l'esperaven els altres líders. Tots ells han intercanviat algunes paraules, però durant el recorregut Donald Trump ha quedat en segona fila sense conversar amb els seus socis.

Un cop acabat el passeig, els presidents dels set països i la comitiva s'han traslladat a l'hotel San Domenico, on es fan les reunions.

Un G-7 amb quatre líders nous

Aquesta és la primera cimera de Donald Trump, com també ho és de la britànica Theresa May, el francès Emmanuel Macron i l'amfitrió, el president italià, Paolo Gentiloni. Quatre dels set líders s'estrenen en un G-7 amb qüestions delicades com el terrorisme, la crisi migratòria, la guerra de Síria, el creixement econòmic o el medi ambient.

Gentiloni ja va avançar aquest dijous que les discussions no seran fàcils, però que intentarà acostar punts de vista en una cimera de la qual no s'esperen grans resultats. Metges sense Fronteres insta els líders mundials a comprometre's amb polítiques migratòries més humanes i, a llarg termini, amb canals segurs i legals perquè els immigrants rebin protecció i puguin demanar asil.

 

 

Hi ha màxima expectació per saber quina serà la posició de Donald Trump en diverses qüestions de l'agenda, sobretot després de l'actitud arrogant que va tenir aquest dijous durant la inauguració d'una nova seu de l'OTAN a Brussel·les.  Va posar en el mateix sac terrorisme i immigració i va esbroncar sense manies tots els caps d'estat i de govern de l'Aliança que eren al seu costat perquè no inverteixen prou en defensa. A més, va protagonitzar una de les escenes de la cimera: va empentar el primer ministre de Montenegro per sortir a primera fila.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut