Washington

Trump irrita els suecs en insinuar que al país hi va haver un atemptat terrorista

L'exministre d'Exteriors suec, Carl Bildt, es pregunta a Twitter: "Què s'ha fumat aquest home?" i el mateix Trump es justifica i diu que es referia a un reportatge que va emetre Fox News sobre immigrants i Suècia

RedaccióActualitzat

Suècia demana explicacions per les últimes declaracions del president Trump. En un míting a Florida, Trump es va adreçar als seus seguidors preguntant-se si "algú podia creure el que estava passant a Alemanya i a Suècia":

"Ja veieu el que està passant. Hem de mantenir el nostre país fora de perill. Ja veieu el que va passar a Alemanya, el que ha passat aquesta nit a Suècia. Qui ho diria? A Suècia!"

La resposta de la diplomàcia sueca ha estat ràpida. L'ambaixada sueca a Washington ha contactat amb el Departament d'Estat per aclarir l'assumpte i per esbrinar a quin presumpte atac terrorista es referia Trump, segons el diari suec "Aftonbladet".

En qualsevol cas, el president Trump ja n'ha donat explicacions a través de Twitter i ha assegurat que es referia a un reportatge que va emetre Fox News sobre immigrants i Suècia.

Per la seva banda, al seu compte de Twitter, l'exministre d'Exteriors suec, Carl Bildt, es pregunta què vol dir Donald Trump. "Suècia? Un atac terrorista? Què s'ha fumat aquest home?"


Segons sembla, Trump va relacionar l'atemptat jihadista del Nadal a Berlín, en què van morir 12 persones, amb un hipotètic atemptat al país escandinau. Trump també va fer referència en el seu discurs als atemptats de Brussel·les i Niça.

La frase relativa al suposat atemptat a Suècia, seguida del comentari del ministre d'Exteriors suec, ha generat tot tipus de comentaris sarcàstics a les xarxes socials, en què s'agrupen sota l'etiqueta  #LastNightInSweden.

 


 


 

I és que a Suècia no perden detall de les relliscades de Donald Trump. Fa poques setmanes, la ministra sueca del Clima, l'ecologista Isabella Lövin, va penjar una foto amb tot el seu gabinet: vuit dones. Ho feia en resposta a la imatge de l'equip d'assessors de Donald Trump quan firma el decret per prohibir que es destinin fons als grups internacionals que informen sobre l'avortament. En aquella imatge també hi havia 8 protagonistes, tots homes.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut