Washington

Trump imposa nous aranzels a la Xina: 6.000 productes i 200.000 milions de dòlars

Pequín respon amb contramesures comercials i demana als Estats Units que rectifiquin a temps

RedaccióActualitzat

Escalada en la guerra comercial engegada per Donald Trump. L'administració nord-americana ha aprovat aplicar nous aranzels a la Xina per valor de 200.000 milions de dòlars. Aquesta tercera ronda de taxes, la més gran fins ara, entrarà en vigor dilluns que ve.

Entre els 6.000 productes afectats hi ha arròs, bosses, roba, senyals de trànsit, components de trens i reactors nuclears, però se n'han exclòs, per exemple, components que beneficien la companyia Apple. De moment se'ls aplicarà un recàrrec del 10%, però a partir del gener -si no hi ha un acord bilateral- serà del 25%, un marge per donar temps a les empreses nord-americanes per buscar proveïdors alternatius.

Amb aquest gest, prop de la meitat de les importacions xineses que fan els Estats Units estaran gravades amb aranzels.

La reacció de Pequín ha estat immediata. La Xina ha anunciat que està disposada a adoptar contramesures comercials per protegir els seus interessos. Des del Ministeri de Comerç s'espera que Washington detecti les conseqüències "perjudicials" que això pot representar i reclama que "rectifiqui a temps."

Des del punt de vista europeu, els aranzels dels Estats Units a la Xina "augmentaran els riscos a la baixa per a l'economia global", segons ha dit el vicepresident de la Comissió Europea responsable d'estabilitat financera, Valdis Dombrovskis, que aquests dies fa una visita oficial a la Xina. El responsable comunitari admet que estan "preocupats" perquè considera que aquest conflicte tindrà un "impacte negatiu".

ARXIVAT A:
Trump Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut