Nova York

Trump fanfarroneja a l'ONU dels avenços als Estats Units sota el seu mandat

El president nord-americà demana aïllar el règim iranià i promet més sancions contra Teheran

Actualitzat

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha fet un discurs patriòtic davant l'Assemblea General de l'ONU, on ha defensat l'"Amèrica primer" per sobre de la cooperació entre països.

En aquesta línia, Trump ha carregat contra institucions com el Tribunal Penal Internacional i ha anunciat una reducció de la contribució nord-americana al finançament dels cascos blaus. També ha tingut paraules molt dures contra l'Iran i Veneçuela.

Ha arribat tard a l'edifici de les Nacions Unides i ha perdut el seu torn de paraula, que ha recuperat després del discurs del president equatorià.

Acostumat als mítings d'incondicionals als Estats Units, el president nord-americà ha començat amb una frase habitual als seus parlaments:

"En menys de dos anys la meva administració ha assolit més fites que cap altra administració en tota la història del nostre país. Els Estats Units són tan autèntics!"

El que no s'esperava Trump és que la frase provoqués la riallada dels membres de l'Assemblea. Ell ha reaccionat amb humor:

"No esperava aquesta reacció, però està bé."

El discurs de Donald Trump ha tornat a girar al voltant del patriotisme i la sobirania dels estats per sobre del multilateralisme i el fet de retre comptes davant d'organismes internacionals.

El president dels Estats Units ha anunciat que reduirà en almenys un 4% la seva aportació als cascos blaus de les Nacions Unides.

També ha justificat que els Estats Units s'hagin retirat de l'acord entre la comunitat internacional i l'Iran.

"Durant els anys en què l'acord amb l'Iran va estar vigent, el pressupost militar iranià va créixer gairebé un 40%. La dictadura va utilitzar aquests diners per construir míssils amb capacitat nuclear, per incrementar la repressió interna, per finançar el terrorisme i per sembrar el caos i la mort a Síria i al Iemen."

Trump ha agraït, en canvi, al líder nord-coreà Kim Jong-un el que qualifica de passos valents en favor de la pau. I ha afirmat que una de les principals amenaces ara mateix és el socialisme encarnat, ha dit, en el govern de Nicolás Maduro a Veneçuela.

ARXIVAT A:
Trump
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut