Ivanka Trump en una imatge molt familiar entre altes personalitats a la cimera del G-20
Hamburg

Trump es fa substituir per la seva filla Ivanka en algunes reunions del G-20

Una assessora de la delegació russa ha destapat el canvi de cadira al capdavant de la delegació dels EUA en un tuit que després ha esborrat

Actualitzat

El president nord-americà, Donald Trump, s'ha esfumat aquest matí d'una sessió de treball de la cimera del G-20 i s'ha fet substituir per la seva filla Ivanka a la taula de caps d'estat i de màxims dirigents mundials.

El canvi al capdavant de la delegació nord-americana no ha passat desapercebut per a la delegació russa. La principal consellera del president Vladímir Putin, Svetlana Lukash, s'ha fet ressò del canvi i, ràpidament, n'ha informat al seu compte de Twitter assegurant que la filla havia reemplaçat el pare al seu seient a la cimera:

 

 

A la imatge es pot veure Ivanka Trump asseguda entre la primera ministra britànica, Theresa May, i el president xinès, Xi Jinping.

Però poc després, la delegada russa ha esborrat aquest tuit i l'ha substituït per aquest altre on informa que Ivanka Trump acompanya el president Trump:

 

 

La Casa Blanca i altres delegacions han confirmat la substitució. Segons una font de la Casa Blanca, Ivanka Trump era al fons de la sala mentre intervenia el president del Banc Mundial quan "el president ha hagut de sortir". Segons aquesta font, "quan els líders estan fora, els seus seients els poden ocupar breument altres persones".

Però els crítics amb el president Trump no han perdut l'ocasió per criticar que "una persona sense qualificació, sense preparació i que no ha escollit ningú sigui el millor representant dels interessos dels Estats Units".

La presidenta alemanya, Angela Merkel, amfitriona de la cimera, ha volgut minimitzar davant la premsa la importància de la substitució entre la família Trump i ha explicat que habitual que algun ministre o conseller substitueixi el cap d'estat en algunes trobades:

 

"És un tema que queda entre el que és normal que facin totes les delegacions."


Però el fet és que Ivanka sembla sentir-se molt segura envoltada entre les primeres figures de la política internacional:

 


 

 

Anar al contingut