Trump es burla en públic de Blasey Ford, la dona que acusa Kavanaugh d'abús sexual

El president dels EUA ha parodiat les respostes de la dona per sembrar dubtes sobre la seva versió

RedaccióActualitzat

Donald Trump ha volgut ridiculitzar Christine Blasey Ford, la dona que acusa d'abusos sexuals Brett Kavanaugh, el seu candidat a ocupar la plaça vitalícia al Tribunal Suprem.

En to burleta, ha parodiat un interrogatori per sembrar dubtes sobre el relat que Ford va donar sota jurament la setmana passada al Senat dels Estats Units.

"Com vas tornar a casa? No me'n recordo".

"Com hi vas arribar? No me'n recordo".

"Quants anys fa d'això? No ho sé, no ho sé..."

"A quin veïnat? No ho sé".

"On era la casa? No ho sé".

"Però em vaig prendre una cervesa, això és l'únic que recordo"

"I mentrestant la vida d'un home ha quedat destrossada".

 

Posteriorment, i ja amb la seva pròpia veu, el president ha seguit dient que es tracta de "gent malvada" "que destrueix altra gent", en referència a qui dona suport a Blasey, professora a la universitat.

Trump ho ha dit durant un míting de cara a les eleccions legislatives del 8 de novembre en què els republicans es juguen l'hegemonia a les dues cambres del Congrés. La seva burla ha aixecat l'aplaudiment del públic.

Notícia Reacionada: #YoSiTeCreo, indignació contra la sentència de La Manada a la xarxa

 

 

Segons ha relatat la dona, quan encara era adolescent Kavanaugh la va intentar violarla va subjectar en un llit i va intentar treure-li la roba durant una festa.

En les últimes setmanes, dues dones més han denunciat Kavanaugh per abusos sexuals i l'FBI està investigant els fets. A més, fins a sis companys d'institut del jutge, que fins ara havien callat, han sortit per advertir que aquest no era del tot honest amb les seves declaracions.

Han recordat que agafava unes borratxeres descomunals i que se'l coneixia com l'aguantaparets. Durant la seva declaració dijous passat, el jutge va negar rotundament les acusacions i va denunciar que s'estava destruint la seva família i trajectòria.

També va dir que, al marge d'algunes cerveses, als anys 80 era un jove modèlic, religiós i innocent.

 

 

Aquests casos han posat en perill la candidatura de Kavanaugh al Suprem. Si finalment fos rebutjat, Trump haurà de trobar un altre candidat amb els suports necessaris per garantir-se el domini conservador en l'alt tribunal. Els nervis s'han estès entre els republicans, que tenen 51 dels 100 escons al Senat.

Aquest dimecres es preveu que l'FBI tanqui la investigació d'urgència i en lliuri els resultats al Senat, que podria votar la confirmació de Brett Kavanaugh abans d'acabar la setmana.

 

 

Crítiques a Trump

Els demòcrates i també alguns membres del Partit Republicà han rebutjat la mofa de Trump cap a Blasey Ford. Com per exemple el senador republicà Jeff Flake, clau per a la confirmació del jutge.

"No hi ha ni moment ni lloc per a declaracions com aquestes (...). Parlar d'una cosa tan sensible en un míting polític no està bé. Simplement no és correcte. Tant de bo no ho hagués fet. És espantós", ha dit a la NBC.

 

Susan Collins, una altra senadora republicana que podria ser decisiva per a Kavanaugh, ha mostrat la seva repulsa.

"Els comentaris del president són completament impropis".

El líder dels republicans a la cambra, Mitch McConnell, ha defensat el magistrat proposat per Trump.

"No ens deixarem intimidar per aquesta gent".

ARXIVAT A:
Trump Estats UnitsAssetjament sexual Masclisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut