La web de la Casa Blanca informa que la pàgina en castellà ja no es pot trobar
La web de la Casa Blanca informa que la pàgina en castellà ja no es pot trobar
Washington

Trump elimina la pàgina web en castellà de la Casa Blanca

El president nord-americà s'estrena amb aquesta mesura en un país amb 52 milions d'hispanoparlants

RedaccióActualitzat

Una de les primeres mesures de Donald Trump quan ha arribat al poder ha estat retirar la versió en castellà de la web de la Casa Blanca. És un canvi significatiu i fonamental en un país amb 52 milions d'hispanoparlants. El nou president nord-americà respon així als seus missatges de campanya en contra de l'ús del castellà als Estats Units.

Qui vulgui accedir a la pàgina www.whitehouse.gov/espanol, hi troba ara el missatge "Sorry, the page you're looking for can't be found" ("Disculpa, la pàgina que estàs buscant no es pot localitzar").

La versió en espanyol d'aquesta pàgina web es va obrir per primera vegada uns mesos després de l'arribada a la presidència de Barack Obama. Fins poc abans del relleu, tenia un blog dedicat a qüestions d'interès de la comunitat hispana. La nova administració Trump ha ordenat també el tancament d'altres instruments de comunicació en castellà com el compte @LaCasaBlanca que tenia en Twitter o la seva pàgina de Facebook.

Donald Trump, que no té cap llatí en llocs de responsabilitat del gabinet, va afirmar, en un acte a Miami el setembre del 2015, que li agradava el polític republicà Jeb Bush, exgovernador de Florida, però va remarcar que hauria de "donar exemple i parlar en anglès quan és als Estats Units."

Trump ja ha fet altres canvis en la web de la Casa Blanca, a part d'eliminar-se la versió en castellà. També han desaparegut l'apartat sobre ensenyament i les referències a gais i lesbianes.

"No aturarà la difusió imparable" del castellà, diu el govern espanyol

L'executiu de Mariano Rajoy ha assegurat que la supressió d'aquesta pàgina és "una mala notícia", però ha afegit que està convençut que "no aturarà ni posarà en risc la difusió imparable" de la llengua als EUA "i a tot el món". "El coneixement i ús de diferents idiomes en una societat serveix per vertebrar un país i demostra la riquesa cultural d'una nació, tal com passa a Espanya", ha afirmat, en un comunicat, el portaveu del govern.

Íñigo Méndez de Vigo ha remarcat que el castellà és "la llengua amb més creixement" als Estats Units i ha destacat que "durant segles ha ajudat a cohesionar la multicultural societat nord-americana".

Anar al contingut