Washington

Trump demana la unitat del Congrés per abordar una reforma de la llei d'immigració

En el primer discurs com a president nord-americà davant les dues cambres de representants, Trump ha anunciat que abaixarà els impostos com mai per rellançar l'economia

RedaccióActualitzat

Donald Trump no ha decebut els seus votants. En la primera intervenció davant els representants de les dues cambres del Congrés, el president nord-americà s'ha mantingut fidel a la idea d'"Amèrica primer". Trump parla d'una nova era en la història dels Estats Units, en què els ciutadans tornaran a somiar en majúscules:

"Els Estats Units han de posar els seus ciutadans primer, perquè només així podrem tornar a fer Amèrica gran. Les indústries moribundes tornaran a la vida, els nostres veterans tindran la targeta que necessiten desesperadament, els nostres militars rebran els recursos que es mereixen, les velles infraestructures se substituiran per noves carreteres, ponts, túnels, aeroports, ferrocarrils, i deixarem un país realment bonic. Complirem les promeses fetes al poble nord-americà."

El president dels Estats Units ha assegurat que el mur de separació amb Mèxic es començarà a construir molt aviat i ha defensat el veto d'entrada a determinades nacionalitats perquè, segons ha dit, els Estats Units no poden ser el refugi d'extremistes. Segons Trump, la solució per als refugiats és que tornin als seus països:

"L'única solució a llarg termini per a les crisis humanitàries és crear les condicions perquè les persones desplaçades puguin tornar a casa seva i començar un llarg procés de reconstrucció."

 

 

Trump ha promès una rebaixa històrica d'impostos per a empreses i classes mitjanes:

El meu equip econòmic està preparant una reforma fiscal històrica, que reduirà els impostos a les nostres empreses perquè puguin competir i prosperar a qualsevol lloc i contra qualsevol rival. Serà una gran, gran retallada. I al mateix temps farem una baixada massiva per a la nostra classe mitjana. Crearem un entorn favorable per a les nostres empreses i treballadors"

També ha demanat la complicitat del Congrés per derogar i substituir el principal llegat del seu antecessor, l'Obamacare, i fer possible un increment històric de la despesa militar.

"Enviaré al Congrés un pressupost per refer l'exèrcit i suposarà un dels augments més grans en la despesa nacional de la història dels Estats Units. La meva feina no és representar el món, la meva feina és representar els Estats Units."

En definitiva, Donald Trump busca la unitat de demòcrates i republicans per recuperar, diu, l'esplendor dels Estats Units.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut