Trump demana al Congrés que investigui si Obama li va punxar el telèfon

Trump demana al Congrés que investigui si Obama li va punxar el telèfon
Washington

Trump demana al Congrés que investigui si Obama li va punxar el telèfon

Redacció Actualitzat
Donald Trump baixa de l'Air Force One a Orlando

Donald Trump baixa de l'Air Force One a Orlando. Reuters

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha demanat al Congrés que investigui les suposades escoltes telefòniques que assegura que li va fer l'expresident Barack Obama. Trump va acusar Obama d'ordenar que punxessin el telèfon de la Torre Trump, des d'on es coordinava la seva campanya electoral. Aquestes acusacions les va fer sense aportar cap prova.

Des de la seva residència privada de Florida i fent servir el seu compte de Twitter, Trump carrega amb duresa contra l'expresident. En una bateria de piulades, Trump ha equiparat les suposades escoltes telefòniques que hauria ordenat Obama amb l'escàndol Watergate que va acabar amb la presidència de Richard Nixon l'any 1974. També diu que Obama és un "noi dolent (o un malalt)".

 

 

 

Aquest diumenge, el portaveu de la Casa Blanca, Sean Spicer, ha explicat que s'ha fet una petició a la Comissió d'Intel·ligència del Congrés perquè incorporin aquest presumpte espionatge a la Torre Trump amb les actuals investigacions sobre les ingerències russes en la vida política nord-americana.

Spicer ha qualificat de "molt preocupants" les informacions sobre les punxades telefòniques a Trump durant la campanya. Per aquest motiu, Trump vol que els congressistes exerceixin la seva autoritat com a supervisors per determinar si Barack Obama va sobrepassar els seus poders executius.