Washington

Trump contraprograma els Oscars i planta la premsa al tradicional sopar de corresponsals

Amb aquestes decisions, Donald Trump intenta esmorteir les crítiques de les "celebrities" i avançar-se a un possible boicot dels periodistes

RedaccióActualitzat

El president dels Estats Units, Donald Trump, anuncia que no assistirà al sopar dels corresponsals que cada any es fa a la Casa Blanca. Trump ha trencat, així, la tradició que tenen els presidents nord-americans d'anar a aquest acte, que enguany es farà el 29 d'abril. Amb sorna, Trump desitja als periodistes, via Twitter, que passin una bona vetllada.

 


Aquest és un tradicional sopar que es fa des del 1920, carregat de bromes i ironies que habitualment serveix per rebaixar tensions entre el govern i la premsa. Una missió complicada aquest any per l'actitud de Donald Trump cap a mitjans com "The New York Times" o la CNN, entre d'altres. Trump els ha titllat d'"enemics del poble". Els qualifica de "mitjans deshonestos", que divulguen notícies falses per perjudicar-lo i els tanca les portes de la Casa Blanca.

És habitualment que en aquests sopars regni el bon humor entre els participants i l'anterior president, Barack Obama, sempre ho va aprofitar per protagonitzar moments memorables amb els tocs d'humor del seu discurs.

Es dona la circumstància que l'Associació de corresponsals de la Casa Blanca ha estat una de les entitats que ha protestat contra la decisió de l'administració dels Estats Units de vetar l'entrada en un brífing de premsa a certs mitjans de comunicació com la CNN, "The New York Times", "Politico" o la BBC.

Donald Trump, lluny d'afluixar en el seu atac contra la premsa, endureix la seva postura amb la seva absència al tradicional sopar amb els corresponsals. Hi ha qui interpreta que aquesta decisió de Trump vol avançar-se a un hipotètic boicot de periodistes i "celebrities" en protesta pel tracte que dona a la premsa. 

Contraprogramar els Oscars

Amb qui tampoc té una bona relació Trump és amb el món de Hollywood, on té forts detractors.

A la gala d'entrega dels Oscars d'aquesta nit és molt probable que se sentin dures crítiques a les mesures decidides per Trump en les primeres setmanes al capdavant de l'administració nord-americana.

En un intent per rebaixar la incidència d'aquestes veus crítiques, Trump ha convocat el primer gran acte social a la Casa Blanca -el ball dels Governadors- per aquest diumenge a la nit, i així el fa coincidir amb la nit dels Oscars. Una manera, diuen les males llengües, d'evitar-se haver de sentir les crítiques que, segur, li arribaran des del Dolby Theater de Los Angeles. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut