Trump, centre dels atacs en el debat dels candidats republicans a la Casa Blanca

Els deu candidats han coincidit que desfaran l'Obamacare, la reforma sanitària, i l'acord amb l'Iran

RedaccióActualitzat

Primer debat televisat de les primàries dels republicans a la presidència dels Estats Units i Donald Trump ha centrat l'atenció i els atacs dels altres nou candidats.

El magnat nord-americà lidera les preferències entre les bases republicanes i és clarament l'enemic a vèncer. Trump ha entrat amb força en el debat, emès per la cadena Fox, i s'ha mostrat molt combatiu. Trump ha continuat carregant contra la immigració, un missatge habitual en els seus discursos.

"Els nostres líders són estúpids, els nostres polítics són estúpids i el govern mexicà és molt més llest, molt més agut i molt més astut i ens envien els dolents perquè no volen pagar per ells, no en volen tenir cura. Per què ho haurien de fer si els líders estúpids dels Estats Units ho fan per ells. I això és el que passa, us agradi o no.

La resta de candidats li han recriminat haver fet donacions en el passat al Partit Demòcrata. Però Donald Trump està disposat a continuar el seu camí cap a la Casa Blanca amb el suport republicà o sense i, per això, no descarta presentar-se com a independent si no és nomenat pel partit.

Entre la resta de candidats hi havia també l'exgovernador de Florida i fill i germà de presidents, Jeb Bush, que té el suport de l'aparell del partit. A banda de les picabaralles, els candidats han atacat la gestió de Barack Obama i el seu llegat. Tots els candidats han assegurat que si arriben al govern abaixaran els impostos. També han acusat Obama de debilitar el país amb la seva política exterior i han alertat de les amenaces que plantegen la Xina i Rússia. Asseguren que desfaran l'Obamacare, la reforma sanitària, i l'acord amb l'Iran.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut